Τελευταία Νέα
Διεθνή

ING: Η Fed θα παραμείνει αισιόδοξη παρά τα μικτά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ

tags :
ING: Η Fed θα παραμείνει αισιόδοξη παρά τα μικτά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ
Οι αναλυτές της ολλανδικής τράπεζας εξακολουθούν να εκτιμούν ότι η Fed θα πραγματοποιήσει συνολικά δύο αυξήσεις επιτοκίων το 2018
Την εκτίμησή τους ότι η Federal Reserve θα παραμείνει αισιόδοξη κατά την τρέχουσα εβδομάδα, παρά τα πρόσφατα μικτά στοιχεία που αφορούν την οικονομία των ΗΠΑ, εξέφρασαν σήμερα (25/7) οι αναλυτές της ING, ενόψει του συνεδρίου της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας που ξεκινά αργότερα εντός της ημέρας.
Αναλυτικότερα, οι αναλυτές αναφέρουν ότι η αγορά θα επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σχετικά με τις σκέψεις της Fed αναφορικά με τα υποτονικά στοιχεία του αμερικανικού πληθωρισμού, καθώς δημιουργείται μεγάλο χάσμα μεταξύ των προβλέψεψν της τράπεζας και των προσδοκιών της αγοράς.
Σημειώνεται ότι οι αξιωματούχοι της Federal Reserve κάνουν λόγο για τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων μέχρι τα τέλη του 2018, την ίδια στιγμή που η αγορά εκτιμά ότι θα πραγματοποιηθεί μόλις μία για το αντίστοιχο διάστημα.
«Υποψιαζόμαστε ότι η επόμενη αύξηση των επιτοκίων δε θα έρθει μέχρι τον Δεκέμβριο, καθώς η Fed παρακολουθεί τις πρόσφατες εξελίξεις στον πληθωρισμό», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο της ING.
Παράλληλα, η ολλανδική τράπεζα σημειώνει ότι «θα παρακολουθούμε προσεκτικά για τυχόν νέες υποδείξεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα μείωσης του ισολογισμού, το οποίο πιστεύουμε ότι θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο, ώστε να ξεκινήσει τον Οκτώβριο».
Επιπλέον, οι αναλυτές της ολλανδικής τράπεζας εξακολουθούν να εκτιμούν ότι η Fed θα πραγματοποιήσει συνολικά δύο αυξήσεις επιτοκίων το 2018, επικαλούμενοι τα πρόσφατα σχόλια των αξιωματούχων της Fed, τα οποία διευρύνουν τον συλλογισμό τους για μία αυστηρότερη νομισματική πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης