Τελευταία Νέα
Διεθνή

BNP Paribas: Η Φρανκφούρτη… ξεμένει ήδη από χώρους γραφείων για τις τράπεζες, λόγω Brexit

BNP Paribas: Η Φρανκφούρτη… ξεμένει ήδη από χώρους γραφείων για τις τράπεζες, λόγω Brexit
Το ποσοστό των κενών θέσεων έχει μειωθεί κάτω από το επίπεδο του 10%, αναφέρεται σε έκθεση της BNP Real Estate Paribas
Οι τράπεζες που αναζητούν χώρους γραφείων προς ενοικίαση στη Φρανκφούρτη, αρχίζουν ήδη να ξεμένουν από επιλογές, μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία για έξοδο από την Ε.Ε., όπως αναφέρεται σε σημερινή (20/7/2017) έκθεση της μονάδας ακινήτων της BNP Paribas, BNP Real Estate Paribas.
«Το ποσοστό των κενών θέσεων έχει μειωθεί κάτω από το επίπεδο του 10%» και υπάρχει μια αυξανόμενη έλλειψη μεγαλύτερων κτιρίων γραφείων σε κεντρικές περιοχές, αναφέρεται στην έκθεση.
«Λόγω της αναμενόμενης αύξησης της ζήτησης από τις τράπεζες εν όψει του Brexit, αυτή η έλλειψη φαίνεται ότι θα επιδεινωθεί τους προσεχείς μήνες», προστίθεται.
Ο John Cryan, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, δήλωσε στους υπαλλήλους του ότι η τράπεζα προετοιμάζεται για ένα «σκληρό Brexit» και ότι «αναπόφευκτα» θα μετακινήσει ή θα προσθέσει ρόλους στη γερμανική χρηματοοικονομική πρωτεύουσα, που έχει επίσης επιλεγεί από τη Morgan Stanley και τη Citigroup ως έδρα των ευρωπαϊκών συναλλαγών τους.
Η ενοικίαση χώρων γραφείων στη Φρανκφούρτη κατά το α’ εξάμηνο του 2017 ανήλθε σε υψηλό 16 ετών, καθώς το θετικό οικονομικό κλίμα της Γερμανίας ενθάρρυνε τις εταιρείες να επεκταθούν και οι τράπεζες άρχισαν να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με το πού θα μεταφέρουν την έδρα των επιχειρήσεών τους στην Ε.Ε., σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε η BNP Real Estate Paribas.
Οι εταιρείες συμφώνησαν να μισθώσουν 305.000 τετραγωνικά μέτρα χώρων γραφείων στην εν λόγω περίοδο, κατά 36% υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανέφερε η BNP Real Estate Paribas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης