Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Πτώση της δημοτικότητας του προέδρου του Περού - Αυξάνεται η λαική δυσαρέσκεια

Reuters: Πτώση της δημοτικότητας του προέδρου του Περού - Αυξάνεται η λαική δυσαρέσκεια
H δημοφιλία του Kuczynski έπεσε στο 34% τον Ιούλιο από το 39% του Ιουνίου και 63%
Τα ποσοστά δημοφιλίας του Περουβιανού προέδρου Pedro Pablo Kuczynski υποχώρησαν αυτόν τον μήνα εν μέσω μίας σκληρής πολιτικής διαμάχης με την αντιπολίτευση και την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών του, όπως μεταδίδει το Reuters.
H δημοφιλία του Kuczynski έπεσε στο 34% τον Ιούλιο από το 39% του Ιουνίου, ενώ η δυσαρέσκεια προς το πρόσωπό του αυξήθηκε στο 58% από 51% αντίστοιχα τους δύο πρώτους καλοκαιρινούς μήνες του 2017, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση για την Ipsos.
Στα τέλη Ιουνίου το Κογκρέσο που κυριαρχείται από το κόμμα της ηττημένης ακροδεξιάς υποψήφιας στις προεδρικές εκλογές Keiko Fujimori ανάγκασε σε παραίτηση τον υπουργό Οικονομικών Alberto Thorne, κατηγορώντας τον για κακή διαχείριση μίας αεροπορικής σύμβασης.
Αυτό ήταν ένα πλήγμα για την κυβέρνηση του Kuczynski, παρά το γεγονός ότι ο Thorne αρνήθηκε ότι έκανε κάτι μεμπτό.
Η πτώση της δημοφιλίας του προέδρου μπορεί να έχει κι άλλες αιτίες πέρα από την παραίτηση του υπουργού του, ανέφερε ο επικεφαλής της Ipsos Alfredo Torres.
O Kuczynski, πρώην τραπεζίτης στη Wall Street, που ανέλαβε την προεδρία πριν από έναν χρόνο, έχει δει τη δημοτικότητά του να βυθίζεται από το 63% που είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της τον Σεπτέμβριο του 2017.
Δύο από τους λόγους είναι η εισαγγελική έρευνα για τις δραστηριότητες μίας βραζιλιάνικης κατασκευαστικής εταιρίας και η αεροπορική σύμβαση.
Την περασμένη εβδομάδα ο Kuczynski συναντήθηκε με την Fujimori, την κόρη του φυλακισμένου πρώην προέδρου Alberto Fujimori σε μία προσπάθεια να απαλύνουν τις διαφορές τους.
Το 72% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρούν θετική για τη χώρα τη συνάντησή τους.

www.bankingnews.gr


Στη δημοσκόπηση πήραν μέρος 1.280 Περουβιανοί από τις 12 ως τις 14 Ιουλίου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης