Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Ψήφισαν μαζικά στο συμβολικό δημοψήφισμα της αντιπολίτευσης κατά του Maduro

Βενεζουέλα: Ψήφισαν μαζικά στο συμβολικό δημοψήφισμα της αντιπολίτευσης κατά του Maduro
Το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα αρνητικό για τον Maduro, καθώς η χώρα μαστίζεται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση
Μαζικά προσήλθαν οι πολίτες της Βενεζουέλας στο ανεπίσημο δημοψήφισμα, που διοργάνωσε η αντιπολίτευση, προκειμένου να πιέσει στην κατεύθυνση παραίτησης του προέδρου Nicolas Maduro και να τερματιστεί μία περίοδος 20 ετών σοσιαλιστικής κυριαρχίας στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής.  
Οι πολίτες ψήφισαν στα περίπου 2.000 πρόχειρα εκλογικά κέντρα, που έστησε η αντιπολίτευση σε όλη τη χώρα.
Κλήθηκαν να απαντήσουν σχετικά με το αμφιλεγόμενο σχέδιο του Maduro για το νέο κογκρέσο της Βενεζουέλας και η συμβολική ψηφοφορία αποσκοπούσε στην αποδυνάμωση της νομιμότητας του προέδρου της χώρας.
Το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα αρνητικό για τον Maduro, καθώς η χώρα μαστίζεται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση ενώ τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν τον Απρίλιο 2017.
Πάντως παρά την έντονη προσέλευση των ψηφοφόρων, η αντιπολίτευση δεν αναμένει μία πολιτική αλλαγή σύντομα ή μία λύση στο αδιέξοδο της Βενεζουέλας.
Ο 54χρονος πρόεδρος της Βενεζουέλας έχει καταγγείλει το δημοψήφισμα ως παράνομο και χωρίς νόημα.
Αντ 'αυτού, ο Maduro προετοιμάζεται για την επίσημη ψηφοφορία στις 30 Ιουλίου 2017 για την υποστήριξη της προτεινόμενης νέας εθνοσυνέλευσης, η οποία θα έχει την εξουσία να αναθεωρήσει το σύνταγμα και να αλλάξει κρατικούς θεσμούς.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης