Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στη φυλακή Τουρκάλα εκδότρια επειδή άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι έδωσε μεγάλη σημασία στο πραξικόπημα

Reuters: Στη φυλακή Τουρκάλα εκδότρια επειδή άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι έδωσε μεγάλη σημασία στο πραξικόπημα
Υπό κράτηση τέθηκε η  Yeliz Koray, εκδότρια της εφημερίδας Kocaeli Koz
Οι τούρκικες αρχές έθεσαν υπό κράτηση την εκδότρια μίας τοπικής εφημερίδας για ένα άρθρο του με το οποίο ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση, διότι έδωσε μεγαλύτερη σημασία από ό,τι έπρεπε στην περσινή απόπειρα πραξικοπήματος, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η Yeliz Koray, εκδότης της εφημερίδας Kocaeli Koz στη βορειοδυτική επαρχία του Izmit, συνελήφθη στο σπίτι της αργά το βράδυ του Σαββάτου 15/7.
"Ορισμένες ομάδες ενοχλήθηκαν από το άρθρο της Koray και τη στοχοποίησαν για το γράψιμό της, που είναι μέρος της ελευθερίας έκφρασης" σχολίασε η εφημερίδα μετά τη σύλληψη της δημοσιογράφου.
Η πέτρα του σκανδάλου ήταν η κριτική που έκανε η Koray στην κυβέρνηση, επειδή έδωσε πολύ μεγάλη έμφαση στα γεγονότα της 15ης Ιουλίου, τοποθετώντας τα στην ίδια κλίμακα με τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και μεγάλες μάχες στην τούρκικη ιστορία.
Η ίδια είπε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έκανε αρκετά για να αποκαλυφθεί τι έγινε εκείνη τη νύχτα, όταν στρατιώτες οδήγησαν τανκς και αεροπλάνα για να ανατρέψουν τον Erdogan και τελικά σκοτώθηκαν 250 άνθρωποι κυρίως άοπλοι πολίτες.
Η επέτειος του πραξικοπήματος σημαδεύτηκε από πορεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων υπέρ του Τούρκου προέδρου.
Από την άλλη, έχουν απολυθεί 150 χιλιάδες άνθρωποι και είναι υπό κράτηση άλλες 50 χιλιάδες για διασυνδέσεις τους με το πραξικόπημα.
Ανάμεσα στους κρατούμενους είναι και άτομα από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και από τη Διεθνή Αμνηστία.
Το πραξικόπημα οδήγησε επίσης στη φυλάκιση αρκετών δημοσιογράφων και στο κλείσιμο 130 ΜΜΕ, κάτι που έχει προκαλέσει συναγερμό στους δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι φυλακισμένοι δημοσιογράφοι είναι 160, αλλά η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα μέτρα που παίρνει είναι ανάλογα των απειλών που αντιμετωπίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης