Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Συνεχίζεται η απεργία στη θυγατρική της Air France - Ακυρώνονται 100 πτήσεις την Κυριακή 16/7

Le Monde: Συνεχίζεται η απεργία στη θυγατρική της Air France - Ακυρώνονται 100 πτήσεις την Κυριακή 16/7
Η απεργία που άρχισε από την Πέμπτη 13/7, καθώς ψηφίστηκε από το 73% των μελών των συνδικάτων θα διαρκέσει ως την Τρίτη 18/7
Οι πιλότοι της Hop!, θυγατρικής της Air France, αποφάσισαν το Σάββατο 15 Ιουλίου να συνεχίσουν την απεργία για τις συνθήκες εργασίας τους, στην οποία συμμετείχε το 26% εξ αυτών την Παρασκευή 14/7 και το Σάββατο, όπως αναφέρει η Le Monde.
Η εταιρία ανέφερε από την πλευρά της ότι το 87% των πτήσεων θα διεξαχθούν κανονικά, αλλά θα ακυρωθούν περίπου 100 πτήσεις την Κυριακή 16/7.
Η κίνηση θα γίνει χωρίς προβλήματα για τα αεροπλάνα τύπου Airbus και από το αεροδρόμιο του Ορλί (το παλιό του Παρισιού) προς τις πόλεις της Νίκαιας, του Μπορντώ, της Τουλούζης και της Μασσαλίας.
Η απεργία που άρχισε από την Πέμπτη 13/7, καθώς ψηφίστηκε από το 73% των μελών των συνδικάτων θα διαρκέσει ως την Τρίτη 18/7.
Οι επιπτώσεις αφορούν τα περιφερειακά αεροπλάνα της Hop!,  ένα νομικό πρόσωπο που συχνά συγχέεται το εμπορικό σήμα Hop! Air France και κάνει όλες τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων της Air France.
Είναι η πρώτη φορά που μία απεργία αγγίζει όλα τα κόκπιτ της θυγατρικής αυτής εταιρίας και η κινητοποίηση είχε μεγάλη επιτυχία με τη στήριξη του 57% των πιλότων, όπως είπε ο πρόεδρος του συνδικάτου SNPL Hop! Armand Simon.
Η συγχώνευση που τέθηκε σε ισχύ τον Απρίλιο του 2016 έχει καταστήσει άνευ ουσίας τις προηγούμενες συμβάσεις εργασίας, με συνέπεια την ανάπτυξη μίας ενιαίας σύμβασης.
Η διοίκηση έχει έρθει σε συμφωνία με το SPL, όπου ανήκει το 23% των πιλότων, αλλά όχι και με το FUC (το 16% των πιλότων), ούτε με το μεγαλύτερο από τα συνδικάτα το SNPL, λόγω διαφωνίας για τις συνθήκες εργασίας.
"Για παράδειγμα η εταιρία θέλει να μπορεί να τροποποιήσει το πρόγραμμα ακόμα και 48 ώρες πριν, ενώ στην Air France το πρόγραμμα ανακοινωνόταν ένα μήνα πριν και δεν άλλαζε" εξηγεί ο Simon.
H πιθανότητα για να μπουν έκτακτες άδειες και εγγυήσεις για τα Σαββατοκύριακα δουλειάς είναι μία από τις διεκδικήσεις των πιλότων, που είναι κουρασμένοι και έχουν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη προσωπικού.
Στην τελευταία του ανακοίνωση το SNPL ανέφερε, πάντως, ότι είναι στη διάθεση της διοίκησης προκειμένου να επιτευχθεί κάποιος συμβιβασμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης