Τελευταία Νέα
Διεθνή

Centre for London (think tank): Ένα «σκληρό» Brexit θα είναι καταστροφικό για το Λονδίνο

Centre for London (think tank): Ένα «σκληρό» Brexit θα είναι καταστροφικό για το Λονδίνο
Κίνδυνος για απώλεια 70.000 θέσεων εργασίας στο Λονδίνο λόγω του Brexit
Ο αριθμός των θέσεων εργασίας που θα χαθούν στο City του Λονδίνου θα μπορούσε να φτάσει τις 70.000, εάν η Βρετανία αποτύχει να εξασφαλίσει μια ευνοϊκή εμπορική συμφωνία σχετικά με την αποχώρηση από την ΕΕ, σύμφωνα με έκθεση του think tank Centre for London.
«Η αποχώρηση από την ενιαία αγορά χωρίς μια συνολική εμπορική συμφωνία ή επαρκείς μεταβατικές ρυθμίσεις θα ήταν καταστροφική για πολλές επιχειρήσεις του Λονδίνου, όπως και η ξαφνική απώλεια Ευρωπαίων εργαζόμενων» αναφέρεται στην ανάλυση.
Ενώ το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου εξαρτάται από τους εργαζόμενους της ΕΕ, το Λονδίνο είναι ιδιαίτερα επιρρεπές σε σκληρούς νόμους περί μετανάστευσης μετά το Brexit, διότι «υπάρχουν διπλάσιοι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι στο εργατικό δυναμικό του Λονδίνου σε σύγκριση με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο».
«Η απώλεια της πρόσβασης σε ταλέντα από όλη την ΕΕ θα κατέστρεφε τις επιχειρήσεις του Λονδίνου και τα πανεπιστήμια της χώρας, αλλά θα μπορούσε να επηρεάσει και τον χαρακτήρα του Λονδίνου - ως ανοιχτή και φιλόξενη πόλη» επισημαίνεται επίσης.
«Οι κίνδυνοι για την οικονομία του Λονδίνου από την απώλεια αυτών των εργαζόμενων και φοιτητών, και την πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ενιαία Αγορά, είναι σημαντικές.
70.000 θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να χαθούν στις υπηρεσίες του χρηματοπιστωτικού τομέα αλλά και σε τομείς που σχετίζονται με αυτόν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης