Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στη Wall Street, εν αναμονή των τραπεζικών αποτελεσμάτων - Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Dow Jones

Οριακά κέρδη στη Wall Street, εν αναμονή των τραπεζικών αποτελεσμάτων - Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Dow Jones
Ο Dow Jones έκλεισε στο ιστορικό υψηλό των 21.553,09 μονάδων, με τις μετοχές των Wal-Mart Stores, Apple και Goldman Sachs να καταγράφουν κέρδη άνω του 1%
Με οριακά κέρδη, έκλεισε σήμερα (13/7/2017) η Wall Street, με τον Dow Jones να ανέρχεται πάντως σε ιστορικό υψηλό, στον απόηχο της δεύτερης κατάθεσης της προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, ενώπιον του Κογκρέσου και εν αναμονή των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου 2017 που θα δημοσιεύσουν αύριο μεγάλες τράπεζες.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,10% και έκλεισε στο ιστορικό υψηλό των 21.553,09 μονάδων, με τις μετοχές των Wal-Mart Stores, Apple και Goldman Sachs να οδηγούν τα blue chips υψηλότερα, καταγράφοντας κέρδη άνω του 1%.
Ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,19% και έκλεισε στις 2.447,83 μονάδες, χάρη στην άνοδο στους κλάδους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ενέργειας και τεχνολογίας.
Ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,21% υψηλότερα, στις 6.274,44 μονάδες, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.



Αύριο (14/7) ξεκινά η περίοδος δημοσίευσης τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, με τρεις από τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες, JPMorgan Chase, Wells Fargo και Citigroup.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι εταιρείες του δείκτη S&P 500 θα εμφανίσουν μια αύξηση της κερδοφορίας τους κατά 7,8% για το β’ τρίμηνο του 2017.
Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Janet Yellen, δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει μια νέα οικονομική κρίση, σε μια πλήρη μεταστροφή της άποψης που είχε εκφράσει στα τέλη του Ιουνίου 2017, όταν είχε δηλώσει ότι μια χρηματοοικονομική κρίση σαν και αυτή του 2008 δεν είναι πιθανό να συμβεί «κατά τη διάρκεια της ζωής μας».
Μιλώντας κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής της ενώπιον του Κογκρέσου, η Yellen υπογράμμισε ότι η αβεβαιότητα της δημοσιονομικής πολιτικής είναι προς το παρόν αρκετά υψηλή.
Η ίδια επανέλαβε ότι η συρρίκνωση του ισολογισμού της Fed θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα εντός του 2017, ενώ επεσήμανε ότι οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως συμβουλεύονται η μία την άλλη, αλλά δεν συντονίζουν τις ενέργειές τους.
Η Yellen προειδοποίησε, παράλληλα, ότι θα ήταν «αρκετά δύσκολο» για τις ΗΠΑ να επιτύχουν τον στόχο ανάπτυξης 3% που έθεσε ο πρόεδρος Donald Trump.
Την ίδια ώρα, το επενδυτικό κλίμα στήριξαν ορισμένα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αμερικανική οικονομία.
Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν εκ νέου στις ΗΠΑ κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, αποδεικνύοντας την ισχυρή θέση στην οποία παραμένει η αμερικανική αγορά εργασίας.
Συγκεκριμένα, ο αριθμός των νέων αιτήσεων, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Ιουλίου, υποχώρησε κατά 3.000, στις 247.000 συνολικά, αποτυγχάνοντας ωστόσο να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι έκαναν λόγο για 245.000 αιτήσεις.
Σημειώνεται ότι οι νέες αιτήσεις βρίσκονται κάτω από το όριο των 300.000 για 123η συνεχόμενη εβδομάδα, γεγονός που συνιστά το μεγαλύτερο σερί από τις αρχές της δεκαετίας του 1970.
Την ίδια ώρα, οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ κατέγραψαν τον Ιούνιο του 2017 απροσδόκητη, αν και οριακή, άνοδο.
Ειδικότερα, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,1%, έναντι πρόβλεψης για πτώση 0,1%.
Τον Μάιο οι τιμές είχαν παραμείνει αμετάβλητες.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολούθησαν με προσοχή και τις τιμές του πετρελαίου, που κατέγραψαν άνοδο σήμερα, παρά τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας (IEA), που έδειξαν μια σημαντική άνοδο στην παραγωγή αργού πετρελαίου παγκοσμίως για τον Ιούνιο του 2017.
Συγκεκριμένα, βάσει της μηνιαίας έκθεσης του IEA, οι παγκόσμιες εξαγωγές αργού αυξήθηκαν κατά 720 εκατ. βαρέλια ημερησίως, με τον αντίστοιχο όγκο εντός του ΟΠΕΚ να «αγγίζει» τα 340 εκατ. βαρέλια, γεγονός που σηματοδοτεί την πρώτη άνοδο στην παραγωγή του καρτέλ εντός του τρέχοντος έτους.
Τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου του αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 46 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη 1,3%.
Την ίδια ώρα, το πετρέλαιο Brent έκλεισε με άνοδο 1,3%, στα 48,37 δολάρια.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης