Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΑΤΟ: Επιβεβλημένες οι νέες κυρώσεις του ΟΗΕ απέναντι στη Βόρεια Κορέα

ΝΑΤΟ: Επιβεβλημένες οι νέες κυρώσεις του ΟΗΕ απέναντι στη Βόρεια Κορέα
Η Βορειοατλαντική Συμμαχία καταδίκασε έντονα την πρόσφατη πυραυλική δοκιμή που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ
Την πλήρη καταδίκου του «με τον μεγαλύτερο δυνατό τρόπο» εξέφρασε σήμερα (13/7) το ΝΑΤΟ απέναντι στην νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου της Βόρειας Κορέας, με τη Συμμαχία να τάσσεται υπέρ της επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Πιονγιάνγκ.
Συγκεκριμένα, το ΝΑΤΟ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, χαρακτήρισε την πρόσφατη δοκιμή της Βόρειας Κορέας ως «άνευ πρηγουμένου», η οποία προκαλεί σημαντική κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή και παραβιάζει άμεσα πολλά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Στηρίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλλουν τα Ηνωμένα Έθνη για την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων στη Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας και ζητάμε από όλα τα έθνη να εφαρμόσουν πλήρως τις υφιστάμενες κυρώσεις και να καταβάλουν περαιτέρω προσπάθειες για να ασκήσουν αποφαιστική πίεση στη ΛΔΚ να εγκαταλείψει την τρέχουσα απειλητική και αποσταθεροποιητική πορεία της», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.
Παράλληλα, η Συμμαχία εξέφρασε την έντονη ανησυχία της αναφορικά με την «επίμονη, προκλητική και αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας, τόσο για το τρέχον πυρηνικό της πρόγραμμα, όσο και για τις πολυάριθμες πυραυλικές δοκιμές της» προσθέτοντας ότι η Πιονγιάνγκ παραβλέπει όλες τις διεθνείς συμφωνίες, δημιουργώντας μία αυξανόμενη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.
«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας οφείλει να απέχει άπο οποιαδήποτε περαιτέρω προκλητική και παράνομη πράξη και να εγκαταλείψει κάθε πυρινικό και βαλλιστικό πρόγραμμα με πλήρη, επαληθεύσιμο και μη αναστρέψιμο τρόπο», καταλήγει η ανακοίνωση.
Υπενθυμίζουμε ότι η πλευρά των ΗΠΑ έχει ήδη εξαγγείλει την επιβολή νέων μονομερών κυρώσεων κατά της Πιονγιάνγ, οι οποίες θα αφορούν κυρίως κινεζικές εταιρείες οι οποίες προμηθεύουν τη χώρα με προϊόντα τα οποία ενισχύουν τα οπλικά της προγράμματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης