Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street, στον απόηχο των δηλώσεων Yellen - Σε ιστορικό υψηλό ο Dow Jones

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street, στον απόηχο των δηλώσεων Yellen - Σε ιστορικό υψηλό ο Dow Jones
Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων της σημερινής συνεδρίασης ήταν ο τεχνολογικός κλάδος, σημειώνοντας άνοδο 1,3%
Με ισχυρά κέρδη έκλεισε σήμερα (12/7/2017) η Wall Street, με τον Dow Jones να ανέρχεται σε ιστορικό υψηλό, καθώς η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, δήλωσε ενώπιον του Κογκρέσου ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν σταδιακά, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξη για την αμερικανική οικονομία.
Ο Dow Jones industrial average κατέγραψε κέρδη 0,57% και έκλεισε στο νέο ιστορικό υψηλό των 21.532,14 μονάδων, με τη μετοχή της DuPont να συνεισφέρει τα περισσότερα κέρδη (+2,71%).
Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,73%, στις 2.443,25 μονάδες, με τους κλάδους ενέργειας και real estate να «ηγούνται» της ανόδου, ενώ ο Nasdaq σημείωσε «άλμα» 1,10% και έκλεισε στις 6.261,17 μονάδες.



Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων της σημερινής συνεδρίασης ήταν ο τεχνολογικός κλάδος, σημειώνοντας άνοδο 1,3%, με τις μετοχές των Microsoft και Facebook να ενισχύονται κατά 1,7% και 2,3% αντίστοιχα.
Η Yellen κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου ότι η Fed θα αρχίσει πιθανώς να συρρικνώνει τον ισολογισμό της, ύψους 4,5 τρισ. δολ., αργότερα εντός του 2017.
Η ίδια υπογράμμισε ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν σταδιακά και ότι δεν χρειάζεται να ανέβουν πολύ περισσότερο.
Η Yellen δήλωσε ακόμη ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται με αργό ρυθμό, ενώ συνεχίζει να προσθέτει θέσεις εργασίας, στηριζόμενη στη σταθερή κατανάλωση των νοικοκυριών, την πρόσφατη άνοδο των επενδύσεων και τη βελτίωση των συνθηκών στο εξωτερικό.
Οι μετοχές έχουν υποστηριχθεί σημαντικά από τα χαμηλά επιτόκια τα τελευταία χρόνια και οι απότομες αλλαγές στο περιβάλλον αυτό θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αστάθεια τις μετοχές.
Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν μετά τις δηλώσεις της προέδρου της Fed.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ υποχώρησε στο 2,32%, από 2,35% πριν την κατάθεση της Yellen, ενώ του 2ετούς, που είναι πιο «ευαίσθητο» σε αλλαγές της νομισματικής πολιτικής, μειώθηκε στο 1,34% από 1,38%.
Την ίδια ώρα, το επενδυτικό κλίμα βοήθησε και η άνοδος στον ενεργειακό κλάδο, ο οποίος έλαβε ώθηση από τα κέρδη στις τιμές του πετρελαίου, εν μέσω της αισιοδοξίας των αναλυτών σχετικά με μια νέα εβδομαδιαία μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.
Τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου του σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ, έκλεισαν σε υψηλό μιας εβδομάδας, με άνοδο 1%, στα 45,49 δολ. ανά βαρέλι, περιορίζοντας, ωστόσο, τα κέρδη που κατέγραφαν νωρίτερα, στον απόηχο της ανακοίνωσης του ΟΠΕΚ για αύξηση της παραγωγής κατά 393.500 βαρέλια ημερησίως τον Ιούνιο του 2017.
To πετρέλαιο brent ενισχύθηκε κατά 0,22 δολ., στα 47,74 δολ. ανά βαρέλι.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης