Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall Street, δια... χειρός Yellen - Ώθηση στην ενέργεια από τις τιμές του πετρελαίου

Άνοδος στη Wall Street, δια... χειρός Yellen - Ώθηση στην ενέργεια από τις τιμές του πετρελαίου
Η Yellen ανέφερε ότι η Fed θα αρχίσει πιθανώς να συρρικνώνει τον ισολογισμό της αργότερα εντός του 2017, ενώ υπογράμμισε ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν σταδιακά 
Με κέρδη άνοιξε σήμερα (12/7/2017) η Wall Street, καθώς οι επενδυτές ικανοποιήθηκαν με την κατάθεση της προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, ενώπιον του Κογκρέσου, το κείμενο της οποίας δημοσιεύθηκε νωρίτερα.
Περί τις 16:45, ο Dow Jones industrial average, ο οποίος κατέγραψε «άλμα» 106 μονάδων στο άνοιγμα, ενισχυόταν κατά 0,62%, στις 21.541,32 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,68% και κινείτο στις 2.442,05 μονάδες, με τους κλάδους ενέργειας και real estate να «ηγούνται» της ανόδου, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,84% υψηλότερα, στις 6.245,84 μονάδες.


Στις προετοιμασμένες δηλώσεις της, η Yellen ανέφερε ότι η Fed θα αρχίσει πιθανώς να συρρικνώνει τον μαζικό ισολογισμό της, ύψους 4,5 τρισ. δολ., αργότερα εντός του 2017.
Η ίδια υπογράμμισε ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν σταδιακά και ότι δεν χρειάζεται να ανέβουν πολύ περισσότερο.
Η Yellen δήλωσε ακόμη ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται με αργό ρυθμό, ενώ συνεχίζει να προσθέτει θέσεις εργασίας, στηριζόμενη στη σταθερή κατανάλωση των νοικοκυριών, την πρόσφατη άνοδο των επενδύσεων και τη βελτίωση των συνθηκών στο εξωτερικό.
Οι μετοχές έχουν υποστηριχθεί σημαντικά από τα χαμηλά επιτόκια τα τελευταία χρόνια και οι απότομες αλλαγές στο περιβάλλον αυτό θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αστάθεια τις μετοχές.
Την ίδια ώρα, το επενδυτικό κλίμα βοήθησε και η άνοδος στον ενεργειακό κλάδο, ο οποίος έλαβε ώθηση από τα κέρδη στις τιμές του πετρελαίου.
Περί τις 16:55, το Brent ενισχυόταν κατά 1,8%, στα 48,4 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό σημείωνε «άλμα» 2,2%, στα 46,1 δολ. ανά βαρέλι.
Το πετρέλαιο ενισχύεται εν μέσω της αισιοδοξίας των αναλυτών ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ σημείωσαν μία ακόμη εβδομαδιαία πτώση.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αμερικανικά αποθέματα αργού είναι πιθανό να υποχώρησαν κατά 8,1 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα - η δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης