Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barkindo (γ.γ ΟΠΕΚ): Όλοι οι παραγωγοί πρέπει να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου

Barkindo (γ.γ ΟΠΕΚ): Όλοι οι παραγωγοί πρέπει να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου
Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού παραδέχθηκε ότι η αντιμετώπιση της παγκόσμιας υπερπροσφοράς είναι πλέον πέραν από της δυνατότητες του ΟΠΕΚ
Έκκληση προς όλους τους παραγωγούς πετρελαίου παγκοσμίως απηύθυνε σήμερα (11/7) ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammad Barkindo, ώστε να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας υπερπροσφοράς που ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα την ενεργειακή αγορά.
Συγκεκριμένα, ο Barkindo, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πετρελαίου στην Κωνσταντινούπολη, τόνισε πως όλοι οι παραγωγοί πετρελαίου πρέπει να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση της αγοράς, παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι η προσπάθεια του ΟΠΕΚ μέσω της συμφωνίας δε φαίνεται να επαρκεί.
«Είναι πέραν από τις δυνατότητες οποιασδήποτε ομάδας», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του γενικού γραμματέα του ΟΠΕΚ, για να επαναλάβει εν συνεχεία ότι «πρέπει να αποτελέσει συλλογική ευθύνη όλων των παραγωγών».
Σημειώνεται ότι χθες (10/7), ο Barkindo κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ, καθώς είναι ακόμα «πρόωρο» να πραγματοποιηθεί συζήτηση μόλις λίγες εβδομάδες μετά την επέκταση της συμφωνίας για εννέα επιπλέον μήνες.
Μάλιστα, ο ίδιος φαίνεται να είναι σταθερός στη σχετική θέση του, παρά το γεγονός ότι τα σημάδια ότι η συμφωνία δεν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα είναι πλέον εμφανή

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης