Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Μπορούμε να επεκτείνουμε τη συμφωνία με τον ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο, εάν κριθεί αναγκαίο

Ρωσία: Μπορούμε να επεκτείνουμε τη συμφωνία με τον ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο, εάν κριθεί αναγκαίο
Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Alexander Novak, τόνισε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να προχωρήσει και σε μεγαλύτερη εμβάθυνση των περικοπών της
Την πεποίθησή του ότι οι παραγωγοί εντός και εκτός ΟΠΕΚ θα μπορούσαν να επεκτείνουν τη συμφωνία για τις περικοπές στο πετρέλαιο εξέφρασε σήμερα (11/7) ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στο δίκτυο CNBC, στα πλαίσια του Παγκοσμίου Συνεδρίου Πετρελαίου στην Κωνσταντινούπολη.
Συγκεκριμένα, ο Novak τόνισε ότι «εφόσον κριθεί αναγκαίο, μπορούμε να επεκτείνουμε τη συμφωνία», προσθέτοντας μάλιστα ότι «μπορούμε να αυξήσουμε ή να μειώσουμε την παραγωγή μας αναλόγως με αυτό που είναι απαραίτητο».
Μάλιστα, τα σχόλια του ρώσου υπουργού Ενέργειας έρχονται λίγες μέρες μετά τους ισχυρισμούς από πλευράς της Μόσχας ότι δεν πρόκεται να υπάρξει περαιτέρω εμβάθυνση των περικοπών στην παραγωγή, μία εξέλιξη η οποία οδήγησε σε σημαντική πτώση των τιμών στο πετρέλαιο.
Παρά το γεγονός ότι ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία ηγούνται της προσπάθειας σταθεροποίησης της παγκόσμιας ενεργειακής αγοράς, η αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ έχει επισκιάσει σε μεγάλο βαθμό το εν λόγω εγχείρημα, εντείνοντας το πρόβλημα της υπερπροσφοράς.
Μάλιστα, το πρόβλημα εντείνεται ακόμα περισσότερο, εφόσον ληφθεί υπόψην το γεγονός ότι η Λιβύη και η Νιγηρία, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία, έχουν αυξήσει σημαντικά την παραγωγή τους, ανεβάζοντας τη συνολική παραγωγή του ΟΠΕΚ.
Σημειώνεται ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν στις 24 Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, με τη Λιβύη και τη Νιηγρία να έχουν επίσης κληθεί στη συνάντηση, προκειμένου να συζητηθεί μία ενεδχόμενη μείωση στην παραγωγή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης