Διεθνή

Άλμα 6% για τη μετοχή της Cosco Shipping μετά την πρόταση εξαγοράς της Orient Overseas International

tags :
Άλμα 6% για τη μετοχή της Cosco Shipping μετά την πρόταση εξαγοράς της Orient Overseas International
Πρόκειται για μία συμφωνία που θα καταστούσε την Cosco Shipping την τρίτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευμάτων στον κόσμο
Άλμα 6% καταγράφει η μετοχή της Cosco Shipping μετά την προσφορά που κατέθεσε για την εξαγορά της ναυτιλιακής εταιρείας Orient Overseas International Ltd (OOIL) του Χονγκ Κονγκ, έναντι 6,3 δισ. ευρώ.
Όπως μεταδίδει το Reuters, πρόκειται για μία συμφωνία που θα καταστούσε την Cosco Shipping την τρίτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευμάτων στον κόσμο και υπογραμμίζει τις φιλοδοξίες της Κίνας αναφορικά με την εφοδιαστική αλυσίδα.
Η προσφορά για την OOIL έγινε ενώ η κινεζική κυβέρνηση προωθεί την ενίσχυση του προφίλ της χώρας στην παγκόσμια ναυτιλία, που συνδέεται με την πρωτοβουλία της για τον νέο δρόμο του μεταξιού, με στόχο την αύξηση της επιρροής της Κίνας στο εμπόριο από την Ασία προς την Ευρώπη.
 Το Πεκίνο συγχώνευσε πέρυσι δύο ναυτιλιακές εταιρείες για να δημιουργήσει την Cosco Shipping, η οποία, μετά την τελευταία συμφωνία, θα σκαρφαλώσει από την τέταρτη στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, μετά τη Maersk Line της Δανίας και την ελβετική Mediterranean Shipping Co (MSC).
Η κρατικά στηριζόμενη Cosco Shipping προσφέρθηκε χθες να αγοράσει τις μετοχές της OOIL με προσαύξηση 31,1% σε σχέση με την τιμή που είχαν κλείσει (στο χρηματιστήριο) την Παρασκευή.
Η μετοχή μιας εταιρείας που θέλει να εξαγοράσει μία άλλη συχνά υποχωρεί μετά την υποβολή της προσφοράς, σημειώνει το Reuters, αλλά η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ μετοχή της Cosco Shipping κατέγραψε σήμερα άλμα 6%, στα υψηλότερα επίπεδα σχεδόν δύο ετών.
Η μετοχή της OOIL αυξήθηκε - όπως συμβαίνει συνήθως με τις εξαγοραζόμενες εταιρείες - αλλά κατά 20%, διαμορφώθηκε δηλαδή χαμηλότερα από την τιμή της προσφοράς εξαγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης