Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Γενναιόδωρος ο Trump στη Σύνοδο των G20 - Έδωσε 639 εκ. δολάρια για ανθρωπιστικά προγράμματα

tags :
Reuters: Γενναιόδωρος ο Trump στη Σύνοδο των G20 -  Έδωσε 639 εκ. δολάρια για ανθρωπιστικά προγράμματα
Τα χρήματα θα διατεθούν για το επισιτιστικό πρόγραμμα σε 4 χώρες της Αφρικής που μαστίζονται από λιμό, τη Σομαλία, το νότιο Σουδάν, τη Νιγηρία και την Υεμένη
Κι ενώ τη Σύνοδο των G20 μονοπώλησε το ελεύθερο εμπόριο και η διαφωνία Trump για το Κλίμα, στο περιθώριο της Συνόδου ο αμερικανός πρόεδρος ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρος.
Οπως αποκαλύπτει το Reuters, ο Donald Trump υποσχέθηκε χρηματική ενίσχυση των φιλανθρωπικών προγραμμάτων των Ηνωμένων Εθνών για την Αφρική που προωθούσε η γερμανίδα οικοδέσποινα της Συνόδου, A. Merkel.
Συγκεκριμένα, ο αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να ενισχύσει με 639 εκ δολάρια τα ανθρωπιστικά προγράμματα, από τα οποία τα 331 εκ δολάρια θα διατεθούν για το επισιτιστικό πρόγραμμα σε 4 χώρες της Αφρικής που μαστίζονται από λιμό, τη Σομαλία, το νότιο Σουδάν, τη Νιγηρία και την Υεμένη.
Σύμφωνα με τον διευθυντή των προγραμμάτων και πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας David Beasley «η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση από την εποχή του Δ. παγκόσμιου Πολέμου».
ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι ο πρώην ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης τοποθετήθηκε στη θέση αυτή του ΟΗΕ από τον ίδιο τον πρόεδρο Trump.
Υπολογίζεται ότι πάνω από 109 εκα άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα χρειαστεί να ενταχθούν σε επισιτιστικά προγράμματα φέτος, 80 εκ περισσότεροι απ΄ ότι ήταν πέρυσι.
Εάν δεν ενισχυθεί η χρηματοδότηση 400- 600 χιλιάδες παιδιά θα πεθάνουν από ασιτία τους επόμενους 4 μήνες.
Εκτός από τις ΗΠΑ και η Γερμανία έχει υποσχεθεί οικονομική ενίσχυση 200 εκ ευρώ για το ίδιο ανθρωπιστικό πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης