Τελευταία Νέα
Διεθνή

G20: Συμβιβασμό στο θέμα του εμπορίου για τις ΗΠΑ – O Trump συνεχάρη τη Merkel για τη σύνοδο

G20: Συμβιβασμό στο θέμα του εμπορίου για τις ΗΠΑ – O Trump συνεχάρη τη Merkel για τη σύνοδο
Το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου αναμένεται σήμερα το μεσημέρι 15:30 τοπική ώρα (16:30 ώρα Ελλάδας)
Έναν συμβιβασμό φαίνεται ότι κέρδισαν οι ΗΠΑ στο θέμα του εμπορίου, καθώς στην τελική της ανακοίνωση η σύνοδος της G20 θα καταδικάζει τον προστατευτισμό και θα αναγνωρίζει στις χώρες το δικαίωμα της εμπορικής άμυνας σε περίπτωση παράνομων πρακτικών, σύμφωνα με όσα  δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή.
Μέχρι σήμερα η Ουάσινγκτον, μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον D. Trump απέφευγε να δεσμευθεί «στην καταπολέμηση του προστατευτισμού» στο πλαίσιο της G20 λόγω της επιλογής της να προστατεύσει τους μισθούς των Αμερικανών από τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης.
Μάλιστα, οι Αμερικανοί είχαν αρνηθεί να περιλαμβάνεται η λέξη στην ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών της G20, που συνεδρίασαν τον Μάρτιο, παρά το γεγονός ότι την είχαν δεχθεί στη σύνοδο της G7 τον Μάιο.
Το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου αναμένεται σήμερα το μεσημέρι 15:30 τοπική ώρα (16:30 ώρα Ελλάδας) και σε αυτό  θα αναγνωρίζει το δικαίωμα μιας χώρας να χρησιμοποιεί «νόμιμα μέσα εμπορικής άμυνας».

Συνεχάρη τη Merkel ο Trump

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump συνεχάρη τη Γερμανίδα καγκελάριο, Α. Μerkel για την «καταπληκτική» σύνοδο της G20 στο Αμβούργο.
Όπως είπε, «θέλω να ευχαριστήσω την καγκελάριο Μerkel για όσα έχει κάνει εδώ, ήταν πραγματικά εκπληκτικός ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν τα πράγματα (…) και τόσο επαγγελματικός, χωρίς πολλές διακοπές παρά τους αρκετούς ανθρώπους (στο Αμβούργο).
Φαίνεται να ακολουθούν τα μέλη της G20, όμως κάνατε μια εκπληκτική δουλειά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης