Τελευταία Νέα
Διεθνή

Huffington Post: Η ανησυχητική δίωξη κατά του Γεωργίου (ΕΛΣΤΑΤ) - Να πάρουν θέση οι ΗΠΑ

tags :
Huffington Post: Η ανησυχητική δίωξη κατά του Γεωργίου (ΕΛΣΤΑΤ) - Να πάρουν θέση οι ΗΠΑ
Με μεγάλο προσωπικό κόστος, ο Δρ. Γεωργίου εκπλήρωσε τη δέσμευσή του. Είναι καιρός η Ελλάδα να εκπληρώσει και αυτή τη δική της δέσμευση
Θέση υπέρ του Δρ. Γεωργίου επικεφαλή της ΕΛΣΤΑΤ την περίοδο 2010-2015 παίρνει με άρθρο της η Katherine K. Wallman πρώην πρόεδρος της Ένωσης Στατιστικολόγων ΗΠΑ στην αμερικανική έκδοση Ηuffingtonpost, στο οποίο επιτίθεται τόσο στην ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική Δικαιοσύνη.  

Αναλυτικά το άρθρο της

H ελληνική οικονομία πήρε "βαθιά ανάσα" με τη συμφωνία του Eurogroup στις 15 Ιουνίου 2017, όταν και έκλεισε η β' αξιολόγηση, αποτέλεσμα που οδήγησε σήμερα (7/7) τον ESM να δώσει το πράσινο φως στην εκταμίευση της δόσης τωμ 8,5 δισ. ευρώ.
Η επιτυχία αυτή αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην αναθεώρηση των ελληνικών οικονομικών στοιχείων σύμφωνα με τις διαδικασίες που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οι σωστοί αριθμοί οφείλονται κυρίως στον Δρ. Ανδρέα Γεωργίου - οικονομολόγο που τώρα διαμένει στη Μέριλαντ των ΗΠΑ και δούλεψε για δύο δεκαετίες στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο Δρ. Γεωργίου προσλήφθηκε ως επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) από το 2010 έως το 2015.
Και πώς ανταμείβει η Ελλάδα το επίτευγμα του Δρ. Γεωργίου;
Στην πραγματικότητα οι ελληνικές αρχές τον διώκουν...
Ο Δρ. Γεωργίου κατηγορήθηκε για παραβίαση του καθήκοντος.
Τον Δεκέμβριο του 2016 αθωώθηκε.
Καλα νέα;
Όχι ακριβως, καθώς στις 29 Μαΐου 2017 είχε προγραμματιστεί η δεύτερη δίκη του για αυτό το αδίκημα.
Ο δικαστής ανέστειλε τη δίκη μέχρι τις 18 Ιουλίου 2017 χωρίς να επιτρέψει σε εμπειρογνωμόνες που είχαν κλειθεί ως μάρτυρες και είχαν ταξιδέψει από την Ισλανδία και την Ιρλανδία να καταθέσουν για λογαριασμό του Γεωργίου, μια απίστευτη άρνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης.
Σε ένα θετικό σε αυτό το σίριαλ που θυμίζει αρχαία ελληνική τραγωδία, ο Δρ. Γεωργίου αθωώθηκε στις 26 Μαΐου 2017 για δεύτερη φορά σε ξεχωριστή κατηγορία για συνενοχή κατά του ελληνικού κράτους για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδαςανέτρεψε την πρώτη απόφαση.
Τον Μάρτιο του 2016, ο Δρ. Γεωργίου καταδικάστηκε για άλλη κατηγορία, αυτή της συκοφαντίας.
Αυτό δεν ήταν επειδή αυτό που είπε ήταν αναληθές, αλλά επειδή θεωρήθηκε ότι δεν έπρεπε να το είχε είπε.
Το να μην λέει την αλήθεια και η συκοφαντία, η μη παραγωγή σωστών στατιστικλων στοιχείων, βρίσκεται στο επίκεντρο της ιστορίας του Δρ. Γεωργίου.
Γιατί αυτή η εχθρότητα κατά του Δρ. Γεωργίου;
Με απλά λόγια, οι νέοι διορθωμένοι αριθμοί έδειξαν μεγαλύτερο ελληνικό χρέος από ό, τι είχε αναφερθεί προηγουμένως.
Αυτό οδήγησε σε μεγαλύτερα μέτρα λιτότητας που επηρεάζουν τους Έλληνες πολίτες.
Η απάντησή της Ελλάδας ήταν "πυροβολήστε τον αγγελιοφόρο".
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα αυστηρά μέτρα λιτότητας προκαλούν τεράστιες δυσκολίες στον ελληνικό λαό και το συνειδητοποιούμε αυτό.
Ωστόσο, η καταδίκη του Δρ. Γεωργίου δεν ανοίγει το μακροπρόθεσμο μονοπάτι της φερεγγυότητας της Ελλάδας.
ο Δρ. Γεωργίου αντιμετωπίζεται ως ο αποδιοπομπαίος τράγος και και αναγνωρίζονται τα ελαττωματικά οικονομικά μεγέθη που παρήχθησαν πριν αναλάβει τη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ και τα οποία κάλυψαν την οικονομική πραγματικότητα.
Ποια είναι η σχέση που έχουν οι ΗΠΑ σε αυτή την εσωτερική ελληνική υπόθεση;
Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, «το συμφέρον των ΗΠΑ είναι να δουν την Ελλάδα, σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ, μέλος της Ευρωζώνης, να βγει από τον επταετή κύκλο οικονομικής κρίσης και να ακολουθήσει μια πορεία βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.
Τον Ιούνιο του 2017 ο πρέσβης Pyatt φιλοξένησε τον Υπουργό Οικονομίας της Ελλάδας κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη Βοστώνη, την Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, συμπεριλαμβανομένου και του Υπουργού Εμπορίου Wilbur Ross, προκειμένου να διερευνηθούν πιθανές ευκαιρίες για αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.
Ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ W. Ross, ο υπουργός Εξωτερικών Tillerson, το Κογκρέσο και άλλοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ πρέπει να ενημερώσουν τους Έλληνες αξιωματούχους και τους ηγέτες των επιχειρήσεων ότι η οικονομική σταθερότητα και οι ξένες επενδύσεις απαιτούν εμπιστοσύνη στα οικονομικά στατιστικά στοιχεία, γεγονός που παρεμποδίζεται από τη δίωξη της Ελλάδας κατά του Δρ. Γεωργίου.
Με την τιμωρία του αφοσιωμένου έργου του Δρ. Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ, οι ελληνικές αρχές στέλνουν ένα μήνυμα σε εκείνους που παράγουν αυτή τη στιγμή τους αριθμούς στην ΕΛΣΤΑΤ, με αποτέλεσμα να ρισκάρουν περαιτέρω οικονομικές δυσκολίες για την Ελλάδα.
Για την ιστορία, τα οικονομικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ υπόι τη διοίκηση του Δρ. Γεωργίου έχουν επικυρωθεί από πολλούς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων επανειλημμένα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Δεν υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές που να αντικρούουν τους αριθμούς της ΕΛΣΤΑΤ την περίοδο 2010-2015.
Αυτό που φαίνεται πιο πιθανό είναι η δυσκολία αντιμετώπισης των αυστηρών επιστημονικών ευρημάτων του Δρ. Γεωργίου, λόγω των συνεπειών που θα είχε αυτό για την ελληνική οικονομία.
Κάποιοι μάλιστα πήγαν τόσο μακριά όσο λένε ότι ο Δρ. Γεωργίου δεν ακολουθούσε τον ελληνικό τρόπο και τον κατονομάζουν ως προδότη.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να μιλήσουν κατά των ελληνικών επιθέσεων εναντίον της επιστήμης, για το καλό της Ελλάδας, των Ηνωμένων Πολιτειών και το καλό της παγκόσμιας κοινότητας.
Για την κοινότητα των στατιστικολόγων στην οποία ανήκουμε, υπάρχει μια βαθιά ηθική και επιστημονική δέσμευση για την παραγωγή των πλέον ακριβών στατιστικών στοιχείων.
Με μεγάλο προσωπικό κόστος, ο Δρ. Γεωργίου εκπλήρωσε τη δέσμευσή του.
Είναι καιρός η Ελλάδα να εκπληρώσει και αυτή τη δική της δέσμευση.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης