Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δέσμευση των G20 για δραστική καταπολέμηση των τρομοκρατικών ομάδων

Δέσμευση των G20 για δραστική καταπολέμηση των τρομοκρατικών ομάδων
«Η τρομοκρατία είναι μια παγκόσμια μάστιγα που πρέπει να καταπολεμηθεί»
Τη δέσμευσή τους για δραστική αντιμετώπιση των τρομοκρατικών ομάδων και των πόρων χρηματοδότησής τους εξέφρασαν, μέσω κοινής τους δήλωσης, οι ηγέτες των G20, οι οποίοι συνεδριάζουν το διήμερο 7-8 Ιουλίου 2017, στο Αμβούργο της Γερμανίας.
«Εμείς, οι ηγέτες της G20, καταδικάζουμε έντονα όλες τις τρομοκρατικές επιθέσεις παγκοσμίως και είμαστε ενωμένοι και σταθεροί στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της χρηματοδότησής της.
Αυτές οι άθλιες πράξεις έχουν ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας να συνεργαστούμε για να ενισχύσουμε την ασφάλειά μας και να προστατέψουμε τους πολίτες μας.
Η τρομοκρατία είναι μια παγκόσμια μάστιγα που πρέπει να καταπολεμηθεί και τα τρομοκρατικά ασφαλή καταφύγια να εξαλειφθούν σε όλα τα μέρη του κόσμου», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ηγέτες, επαναβεβαιώνοντας ότι όλα τα μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας πρέπει να εφαρμόζονται σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Οι ηγέτες ζητούν την εφαρμογή των υφιστάμενων διεθνών δεσμεύσεων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης της Παγκόσμιας Στρατηγικής για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας του ΟΗΕ και τη συμμόρφωση με τα σχετικά ψηφίσματα και τις στοχευμένες κυρώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την τρομοκρατία.
«Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες του ΟΗΕ για την πρόληψη και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Θα αντιμετωπίσουμε την εξελισσόμενη απειλή επιστροφής τρομοκρατικών μαχητών από περιοχές συγκρούσεων όπως το Ιράκ και τη Συρία, και παραμένουμε προσηλωμένοι στην αποτροπή της εγκατάλειψης των εν λόγω μαχητών σε άλλες χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο».
Οι ηγέτες υπογραμμίζουν πως θα διευκολύνουν την ταχεία και στοχοθετημένη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών, των αρχών επιβολής του νόμου και των δικαστικών αρχών, σχετικά με την ανταλλαγή επιχειρησιακών πληροφοριών, τα προληπτικά μέτρα και την αντιμετώπιση της ποινικής δικαιοσύνης, εξασφαλίζοντας παράλληλα την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ πτυχών ασφαλείας και προστασίας δεδομένων, σύμφωνα με τις εθνικές νομοθεσίες.
«Θα διασφαλίσουμε ότι οι τρομοκράτες θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη.
Θα εργαστούμε για να βελτιώσουμε την υπάρχουσα διεθνή αρχιτεκτονική πληροφόρησης στους τομείς της ασφάλειας, των μετακινήσεων και της μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένης της Interpol, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ πτυχών ασφαλείας και προστασίας δεδομένων.
Καλούμε τους οργανισμούς των συνόρων μας να ενισχύσουν τη συνεργασία για τον εντοπισμό ταξιδιών για τρομοκρατικούς σκοπούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης