Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έλληνες μεταξύ των ταραξιών στα επεισόδια του Αμβούργου, όπου συνεδριάζουν οι G20

Έλληνες μεταξύ των ταραξιών στα επεισόδια του Αμβούργου, όπου συνεδριάζουν οι G20
Η γερμανική αστυνομία έχει ενημερώσει τις προξενικές και διπλωματικές Αρχές της Ελλάδας διότι είναι πολύ πιθανόν να προχωρήσει σε συλλήψεις
Oι γερμανικές Αρχές έχουν «εντοπίσει» πολλούς Έλληνες ανάμεσα στους ταραξίες του Αμβούργου, όπου σημειώνονται από χθες εκτεταμένα επεισόδια λόγω της Συνόδου των G20, καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, κορυφαία στελέχη της γερμανικής αστυνομίας αναφέρουν ότι αρκετοί εκδρομείς – «μπαχαλάκηδες» έχουν καταφθάσει στην πόλη με αποκλειστικό στόχο να κάνουν επεισόδια.
Ως εκ τούτου, η γερμανική αστυνομία έχει ενημερώσει τις προξενικές και διπλωματικές Αρχές της Ελλάδας για την παρουσία των ατόμων αυτών στο Αμβούργο τονίζοντας ότι θα χρειαστεί τη συνδρομή τους, διότι είναι πολύ πιθανόν να προχωρήσει σε συλλήψεις.
Χθες, η διαδήλωση «καλώς ήλθατε στην κόλαση» κατά τη σύνοδο κορυφής της G20 στο Αμβούργο, μετατράπηκε σε βίαιη αντιπαράθεση μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στους δρόμους της γερμανικής πόλης.
Η πορεία ξεκίνησε σχετικά ειρηνικά, καθώς οι ακτιβιστές έκαναν πορεία στους δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό.
Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος ή τι πυροδότησε ακριβώς τη σύρραξη, αλλά ακούστηκαν πολλά δυνατά κτυπήματα, ενώ μπουκάλια ρίχτηκαν προς την κατεύθυνση των ειδικών δυνάμεων καταστολής της αστυνομίας, που είχε παραταχθεί παραπλεύρως της διαδήλωσης.
Κανόνια νερού χρησιμοποιήθηκαν από τις αρχές και αρκετοί άνθρωποι πιθανόν να τραυματίστηκαν, καθώς αρκετοί βρέθηκαν πεσμένοι στο έδαφος, ενώ κάποιοι με ματωμένα πρόσωπα απομακρύνθηκαν από την αστυνομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης