Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Πάνω από το ήμισυ των προσφερόμενων οχημάτων το 2040 θα είναι ηλεκτρικά!

Bloomberg: Πάνω από το ήμισυ των προσφερόμενων οχημάτων το 2040 θα είναι ηλεκτρικά!
Αυτό σημαίνει ότι η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας από οχήματα θα αυξηθεί 300 φορές από την κατανάλωση του περασμένου έτους!

Πάνω από το ήμισυ του συνόλου των μοντέλων που θα προσφέρουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες το 2040 θα είναι ηλεκτρικά (plug-ins), σύμφωνα με τη μελέτη του Bloomberg New Energy Finance, γεγονός που αντικατοπτρίζει μία αλλαγή εποχής για τον κλάδο, ο οποίος έχει αρχίσει, σταδιακά, να «αποστασιοποιείται» από την βενζίνη.
Αυτό σημαίνει ότι η ζήτηση για οχήματα ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθεί 300 φορές σε σχέση αυτή του περασμένου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Οι κατασκευαστές αυτοκινητοβιομηχανιών δεσμεύονται τον τελευταίο καιρό να απομακρυνθούν από τους κινητήρες καύσης.
Ενδεικτικά, η σουηδική Volvo ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι από το 2019 όλα τα νέα μοντέλα της εταιρείας θα έχουν ηλεκτρικό κινητήρα, ενώ η γερμανική BMW έχει δηλώσει ότι το ηλεκτρικό iNext θα αντικαταστήσει τη «ναυαρχίδα» σειρά 7, το 2021.
Στο ίδιο κλίμα και πολλές χώρες.
Μία εξ’ αυτών, η Γαλλία, γνωστοποίησε χθες ότι σχεδιάζει να βάλει «στοπ» στην πώληση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων μέχρι το 2040, καθώς επιδιώκει να γίνει ένα έθνος ουδέτερο στον άνθρακα.
Η αυξανόμενη δημοτικότητα των plug-ins - που ενισχύεται από την πτώση των τιμών των μπαταριών ιόντων λιθίου - αποτελεί πλεονέκτημα για τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι υπέστησαν βαρύ πλήγμα από την πτώση των τιμών ενέργειας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης