Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλάξεις Tusk για τις προθέσεις του Trump: Οι πράξεις μετρούν όχι τα λόγια

Επιφυλάξεις Tusk για τις προθέσεις του Trump: Οι πράξεις μετρούν όχι τα λόγια
O Trump δήλωσε πως εξακολουθεί να υποστηρίζει σταθερά τις αμοιβαίες αμυντικές δεσμεύσεις της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και επέκρινε τη Ρωσία
Τη στήριξη που εξέφρασε ο Donald Trump στις διατλαντικές σχέσεις καλωσόρισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk, εκφράζοντας ωστόσο επιφυλάξεις για το αν η στάση αυτή αντανακλά μια αλλαγή στην πολιτική του Αμερικανού προέδρου.
Εν όψει της Συνόδου του G20 στη Γερμανία ο Trump δήλωσε χθες (6/7/2017) από την Πολωνία πως εξακολουθεί να υποστηρίζει σταθερά τις αμοιβαίες αμυντικές δεσμεύσεις της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και επέκρινε τη Ρωσία.
Ειδικότερα, ο Tusk δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Αμβούργο: «Άκουσα χθες στη Βαρσοβία από τον Αμερικανό πρόεδρο αιφνιδιαστικά διπλωματικές λέξεις περί διατλαντικής κοινότητας, περί της συνεργασίας ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, περί της κοινής πολιτικής παράδοσης και πολιτισμού μας και περί της ετοιμότητας να προστατευθεί ολόκληρη η δυτική κοινότητα.
Περιμέναμε καιρό να ακούσουμε αυτές τις λέξεις από τον πρόεδρο Trump και το πραγματικό ερώτημα είναι αν ήταν ένα μεμονωμένο επεισόδιο ή μια νέα πολιτική».
«Ο πρόεδρος Trump δήλωσε χθες (6/7/2017) στη Βαρσοβία πως οι λέξεις είναι εύκολες, αλλά οι πράξεις είναι αυτές που μετρούν και το πρώτο τεστ θα είναι η συνάντησή μας εδώ στο Αμβούργο», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης