Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Κοντά στην εξαγορά της Oncor η Berkshire Hathaway του Warren Buffett

WSJ: Κοντά στην εξαγορά της Oncor η Berkshire Hathaway του Warren Buffett
Κάτω από τα 18,4 δισ. δολ. της προσφοράς της NextEra φαίνεται να αποτιμάται η εταιρεία 
Κοντά σε μια συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας κοινής ωφέλειας Oncor φέρεται να βρίσκεται η μονάδα ενέργειας της Berkshire Hathaway, όπως αναφέρει σημερινό (6/7/2017) δημοσίευμα της «Wall Street Journal», επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης.
Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά θα μπορούσαν να ανακοινωθούν ακόμη και σήμερα, σύμφωνα με τη «WSJ».
Η Berkshire Hathaway ήταν από τους κορυφαίους πλειοδότες για την Oncor Electric Delivery της Energy Future Holding, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Bloomberg» τον Ιούλιο του 2016.
Η εταιρεία παραγωγής ενέργειας NextEra Energy επίσης υποβάλει προσφορά για το 80% της Energy Future Holdings στην Oncor, έναντι 18,4 δισ. δολ.
Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές του Τέξας, εμπόδισαν τον Μάιο του 2017 τη συμφωνία, λέγοντας ότι δεν ήταν προς το δημόσιο συμφέρον.
Το δημοσίευμα της «WSJ» ανέφερε ότι η αξία της εξαγοράς της Oncor από την Berkshire Hathaway του Warren Buffett θα μπορούσε να είναι κάτω από την προφορά της NextEra.
Η Energy Future είχε καταθέσει αίτημα υπαγωγής στο κεφάλαιο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2014, αφού δεν κατάφερε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, εν μέσω της πτώσης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης