Τελευταία Νέα
Διεθνή

CBI: Η Βρετανία πρέπει να παραμένει στην αγορά της ΕΕ για να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας

CBI: Η Βρετανία πρέπει να παραμένει στην αγορά της ΕΕ για να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας
Η πρόταση της C.B.I. είναι να οικοδομηθεί μια γέφυρα μετά το πέρας των συνομιλιών, στη νέα συμφωνία, μεγιστοποιώντας τη συνέχεια για τις επιχειρήσεις και αποφεύγοντας μια καταστροφική άκρη
Οι διαπραγματευτές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε. πρέπει να επιδιώξουν να συμφωνήσουν το συντομότερο δυνατόν για μία περιορισμένη μεταβατική περίοδο, αρχής γενομένης από τη λήξη της διαδικασίας του άρθρου 50 (σσ: Μάρτιος 2019), κάτι που θα παράσχει στις επιχειρήσεις του νησιού συνέχεια και βεβαιότητα, προστατεύοντας τις θέσεις εργασίας και τις εμπορικές ροές.
Τα παραπάνω προτείνει η ένωση βρετανικών επιχειρήσεων C.B.I. απευθύνοντας έκκληση στην κυβέρνηση της Theresa May να κρατήσει το νησί εντός της ενιαίας αγοράς της Ε.Ε. και της τελωνειακής ένωσης, έως ότου τεθεί σε ισχύ μια τελική συμφωνία.
«Το ερώτημα δεν είναι εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ, αλλά πώς.
Η πρόταση της C.B.I. είναι να οικοδομηθεί μια γέφυρα μετά το πέρας των συνομιλιών, τον Μάρτιο του 2019, στη νέα συμφωνία, μεγιστοποιώντας τη συνέχεια για τις επιχειρήσεις και αποφεύγοντας μια καταστροφική άκρη.
Βασικά, θα σήμαινε ότι οι επιχειρήσεις θα χρειαζόταν να κάνουν μόνο μία μετάβαση», αναφέρει η C.B.I.
Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit, Michel Barnier, διαμήνυσε ότι η Βρετανία δεν μπορεί να περιμένει ότι θα εγκαταλείψει την ενιαία αγορά και θα διατηρήσει όλα τα εμπορικά πλεονεκτήματα της.
Ο Barnier δήλωσε σε ένα επιχειρηματικό φόρουμ της Ε.Ε., στις Βρυξέλλες, ότι «το εμπόριο χωρίς τριβές» μεταξύ της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου «δεν θα είναι εφικτό» εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποφασίσει να εγκαταλείψει την ενιαία αγορά της Ε.Ε..
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα χάσει περισσότερα έναντι των εταίρων του, σε περίπτωση που ακολουθήσει αυτό τον δρόμο.
«Έχω ακούσει κάποιους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο να υποστηρίζουν ότι μπορεί κανείς να εγκαταλείψει την ενιαία αγορά και να διατηρήσει όλα τα οφέλη της - αυτό δεν είναι δυνατό», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης