Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Κρίσιμη συνάντηση Merkel - Trump στο Αμβούργο εν όψει G20

Deutsche Welle: Κρίσιμη συνάντηση Merkel - Trump στο Αμβούργο εν όψει G20
Η καγκελάριος Angela Merkel προγραμματίζει συνάντηση νωρίς το απόγευμα με τον Donald Trump
Διμερείς συναντήσεις ηγετών πραγματοποιούνται σήμερα στο Αμβούργο, πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ομάδας των G20.
 Θα επιτευχθεί συμβιβασμός για το κλίμα, διερωτάται η Deutsche Welle.
Οι σημερινές συναντήσεις, λίγες ώρες πριν ανοίξει επίσημα η αυλαία της Συνόδου Κορυφής της G20 στο Αμβούργο, θα μπορούσαν να είναι καθοριστικής σημασίας για την έκβαση των διήμερων εργασιών της, αναφέρει το δημοσίευμα.
Η καγκελάριος Angela Merkel προγραμματίζει συνάντηση νωρίς το απόγευμα με τον Donald Trump, τον ηγέτη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε παταγώδη αποτυχία την G20.
Στόχος της είναι να βολιδοσκοπήσει θέσεις και διαθέσεις πριν προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μιας από τις πιο δύσκολες συνόδους αυτού του επιπέδου των τελευταίων χρόνων.  
Οι συζητήσεις της καγκελαρίου με τον Αμερικανό Πρόεδρο θα επικεντρωθούν σε μια σειρά από θέματα, στα οποία ο Trump  έχει διαχωρίσει τη θέση του, όπως είναι το διεθνές εμπόριο και η συμφωνία των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή. Προειδοποιήσεις για το πνεύμα που θα κυριαρχήσει στις εργασίες της G20 έκανε ήδη ο Γίργκεν Χαρντ, συντονιστής της γερμανικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP.
 Ο Χαρντ προειδοποίησε τις ΗΠΑ να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες.
 «Ο Πρόεδρος Trump ενεργοποιείται στην εύρεση διμερών λύσεων, αλλά μακροπρόθεσμα αυτό δεν θα ωφελήσει τη χώρα του, οι ΗΠΑ είναι ισχυρές, όταν αποδίδουν μέσα σε πολυμερείς δομές όπως η G20 και δεν επιχειρούν μονομερείς ενέργειες», υπογράμμισε.
 Σε σχέση με τη διαμάχη για την πολιτική σε σχέση με το παγκόσμιο εμπόριο ο Χαρντ εμφανίστηκε προσεκτικά αισιόδοξος.
«Θεωρώ ότι θα κατορθώσουμε να εκπέμψουμε ένα καθαρό μήνυμα εναντίον του προστατευτισμού».
 Ενάντια σε κάθε είδους προστατευτισμό τάχθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin σε βαρυσήμαντο άρθρο γνώμης που δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt.
«Έχω την πεποίθηση ότι μόνο οι ανοιχτές εμπορικές σχέσεις, βασισμένες σε κοινές νόρμες, μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας και τη συνεχή εξέλιξη των διμερών σχέσεων».
O Putin χαρακτήρισε τις δυτικές κυρώσεις σε βάρος της χώρας του ως «συγκαλυμμένο προστατευτισμό».
Στο πρόγραμμα διμερών συναντήσεων κορυφής της Angela Merkel στο Αμβούργο, συμπεριλαμβάνεται και αυτή με τον Τούρκο Πρόεδρο Erdogan.
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον Τrump και τον Vladimir Putin αλλά και τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τheresa May και τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanouel Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης