Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Ο πιο παλιός δείκτης της Wall Street στέλνει σήμα «buy»

tags :
MarketWatch: Ο πιο παλιός δείκτης της Wall Street στέλνει σήμα «buy»
Dow Jones Transportation πέτυχε υψηλό όλων των εποχών 
Το χρηματιστήριο των ΗΠΑ έκανε κάτι πολύ bullish νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ενώ σχεδόν κανείς δεν το πρόσεξε.
Ο λόγος για τον Dow Jones Transportation Average που έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών στην πρώτη συνεδρίαση του Ιουλίου και αυξήθηκε κατά ακόμα 0,7% την Τετάρτη (5/7/2017) σημειώνοντας νέο ρεκόρ.
Ο λόγος για τον οποίο λίγοι παρατήρηση αυτή την εξέλιξη είναι ότι σχετικά λίγοι επενδυτές δίνουν προσοχή στον Dow Transports.
Και αυτό είναι κρίμα, επειδή ο Dow Transports είναι ο παλιότερος δείκτης της χρηματιστηριακής αγοράς που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται.
Είναι πιο παλιός και τον πιο γνωστό Dow Jones Industrial Average.
Και ο Dow Transports μόλις έπαιξε έναν εξίσου καθοριστικό ρόλο με τον Dow Industrials στο εάν το γνωστό μοντέλο Dow Theory είναι bullish ή bearish.
Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία μια υγιής bull αγορά είναι εκείνη στην οποία ο Dow Industrials και ο Dow Transports συμμετέχουν εξίσου.
Προειδοποιητικά σημάδια μιας πιθανής κορύφωσης της αγοράς προκύπτουν όταν ένας από αυτούς τους δύο δείκτες δεν καταφέρνει να αυξηθεί παράλληλα με το άλλο.
Ακριβώς μια τέτοια δυνητική μη επιβεβαίωση φάνηκε να υλοποιείται τους τελευταίους μήνες, όταν ο Dow Transports παρέμεινε πολύ χαμηλότερα από το ιστορικό όλων των εποχών ακόμα κι όταν Dow Industrials πετύχαινε νέα υψηλά.
Μέχρι αυτή την εβδομάδα, οι Dow Transports είχε ξοδέψει περισσότερους από τρεις μήνες χωρίς να χτυπήσει ένα νέο υψηλό από την 1η Μαρτίου, όταν έκλεισε στις 9.593,95 μονάδες.
Πάντως, ο αρθρογράφος του MarketWatch επισημαίνει ότι το νέο υψηλό του Dow Transports στην πραγματικότητα δεν ενεργοποιεί ένα νέο σήμα buy από τη Dow Theory, αλλά επιβεβαιώνει ότι το προηγούμενο σήμα buy παραμένει σε ισχύ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης