Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk (Πρόεδρος ΕΕ): Αναγκαία η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων κατά της Β. Κορέας

Tusk (Πρόεδρος ΕΕ): Αναγκαία η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων κατά της Β. Κορέας
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσε τον ΟΗΕ για άμεση θέσπιση νέου ψηφίσματος
Την κοινή άποψη Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιαπωνίας για το ζήτημα της Βόρειας Κορέας εξέφρασε σήμερα (6/7) ο πρόεδρος της ΕΕ, Donald Tusk, καλώντας τη διεθνή κοινότητα για περαιτέρω επιβολή κυρώσεων.
Συγκεκριμένα, ο Tusk, μετά τη συνάντηση που είχε με τον ιάπωνα ομόλογό του Shinzo Abe, αναφέρθηκε στη νέα πυραυλική δοκιμή που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ παρά τα επανειλημμένα ψηφίσματα του ΟΗΕ εναντίον της.
«Συμφωνήσαμε από κοινού να καλέσουμε τη διεθνή κοινότητα να ενισχύσει τα μέτρα που αποσκοπούν στον περαιτέρω περιορισμό της μεταφοράς ειδών και τεχνολογιών, καθώς και της χρηματοδότησης προγραμμάτων που αφορούν τα πυρηνικά και βαλλιστικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας», υπογράμμισε ο Tusk.
Παράλληλα, απηύθηνε έκκληση προς τον ΟΗΕ «για έγκαιρη έγκριση ενός νέου και ολοκληρωμένου ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας», μέσω του οποίου θα αυξηθούν οι κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ.
Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια στάση διατηρεί και η πλευρά των ΗΠΑ, οι οποίες ασκούν πιέσεις προς τον ΟΗΕ για νέες κυρώσεις, μία κίνηση στην οποία ωστόσο αντιτίθενται οι Ρωσία και Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης