Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gurria (ΟΟΣΑ): Οι παγκόσμιες δυνάμεις οφείλουν να πράξουν περισσότερα για την τόνωση της οικονομίας

Gurria (ΟΟΣΑ): Οι παγκόσμιες δυνάμεις οφείλουν να πράξουν περισσότερα για την τόνωση της οικονομίας
Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού άσκησε για ακόμα μία φορά κριτική απέναντι στον εμπορικό προστατευτισμό
Στο γεγονός ότι οι παγκόσμιες δυνάμεις οφείλουν να πράξουν περισσότερα για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης αναφέρθηκε σήμερα (6/7) ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Angel Gurria, λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της G-20.
Ειδικότερα, ο Gurria, μιλώντας στο δίκτυο CNBC, τόνισε ότι «η διάγνωσή μας για την παγκόσμια οικονομία είναι ότι αν και έχει βελτιωθεί δε βρίσκεται ακόμα στα επιθυμητά επίπεδα», επισημαίνοντας παράλληλα τον στόχο των G-20 για πρόσθετο 2% στην παγκόσμια ανάπτυξη μέχρι το 2018.
«Παρά τις χιλιάδες διαφορετικές πολιτικές δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι κυβερνήσεις, η συλλογική προσπάθεια είναι ο μόνος τρόπος», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού.
Παράλληλα, άσκησε για ακόμα μία φορά κριτική απέναντι στις πολιτικές εμπορικού προστατευτισμού που εφαρμόζονται παγκοσμίως, δηλώνοντας ότι από το 2008 έχουν παρατηρηθεί περίπου 1.400 διαφορετικές περιπτώσεις που μπορούν να ερμηνευτούν ως προστατευτιστικές για το εμπόριο.
Ερωτηθείς για την απόφαση Trump να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, ο Gurria τόνισε ότι «το ζήτημα είναι τι συμβαίνει στον κόσμο αναφορικά με το εν λόγω πρόβλημα».
«Ακόμα και αν η κάθε χώρα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της απέναντι στη συμφωνία, πάλι θα υπάρξει αύξηση της θερμοκρασίας παγκοσμίως», υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ.
Σημειώνεται ότι ο ΟΟΣΑ είχε υποβάλλει πρόσφατα έκθεση στη γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι «ωφέλημη για τις επιχειρήσεις, τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη, εφόσον εφαρμοστεί σωστά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης