Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Σημαντικό Trump και Putin να έχουν μια καλή ανταλλαγή απόψεων για τα διμερή θέματα

tags :
Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Σημαντικό Trump και Putin να έχουν μια καλή ανταλλαγή απόψεων για τα διμερή θέματα
Αύριο 7/7 η πρώτη συνάντηση των προέδρων ΗΠΑ και Ρωσίας
Την θέση ότι είναι σημαντικό οι πρόεδροι των ΗΠΑ, Donald Trump και της Ρωσίας, Vladimir Putin να έχουν μια καλή ανταλλαγή απόψεων για τα διμερή θέματα διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson ενόψει της πρώτης συνάντησης των δύο προέδρων από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του ο Trump ως πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Θα έλεγα σε αυτό το σημείο ότι είναι δύσκολο να προβλέψω ποιες είναι οι προθέσεις της Ρωσίας, στο πλαίσιο των σχέσεων με τις ΗΠΑ.
Νομίζω ότι το πιο σημαντικό μέρος της συνάντησης αυτής, θα είναι να γίνει μία καλή ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των προέδρων Trump και Putin για το πως βλέπουν την φύση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Επιπλέον, ο Tillerson υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να συζητήσουν με τη Ρωσία κοινές προσπάθειες εξεύρεσης σταθερότητας στην εμπόλεμη Συρία, ακόμα και ζώνες απαγόρευσης πτήσεων.
«Εάν οι δύο χώρες μας συνεργαστούν για να εδραιώσουν τη σταθερότητα στο έδαφος, θα δημιουργήσει ένα θεμέλιο για την επίλυση του πολιτικού μέλλοντος της Συρίας» τόνισε ο Tillerson.
Σημειώνεται πως η πρώτη συνάντηση Trump – Putin θα γίνει στο περιθώριο της Συνόδου G 20 που πραγματοποιείται στο Αμβούργο της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης