Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Αυξάνεται ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Βενεζουέλας - Σε χαμηλό 15ετίας τα συναλλαγματικά διαθέσιμα

Bloomberg: Αυξάνεται ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Βενεζουέλας - Σε χαμηλό 15ετίας τα συναλλαγματικά διαθέσιμα
Η πιθανότητα αθέτησης πληρωμών τους επόμενους 12 μήνες αυξήθηκε στο 56%, σύμφωνα με στοιχεία CDS
Αυξάνονται τα στοιχήματα για μια χρεοκοπία της Βενεζουέλας, καθώς τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας πλησιάζουν τα 10 δισ. δολ. και βρίσκονται σε χαμηλά 15ετίας, εν μέσω αυξανόμενων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και της προσπάθειας του προέδρου Nicolas Maduro να ξαναγράψει το σύνταγμα.
Η σιωπηρή πιθανότητα να χάσει η χώρα μια πληρωμή τους επόμενους 12 μήνες αυξήθηκε στο 56%, σύμφωνα με στοιχεία CDS που συνέταξε το «Bloomberg» - το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο.
Την ίδια ώρα, οι πιθανότητες ενός πιστωτικού γεγονότος τα επόμενα 5 χρόνια αυξήθηκαν στο 91% τον Ιούνιο.
Ο Maduro, ο οποίος αντιμετώπισε τρεις μήνες βίαιων διαδηλώσεων που άφησαν σχεδόν 80 νεκρούς, έχει μειώσει δραματικά τις εισαγωγές τροφίμων και φαρμάκων προκειμένου να διαφυλάξει μετρητά, που χρειάζονται για να πληρώσει ομολογιούχους, εν μέσω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και της παραγωγής.
Αυτό δεν έχει ανακόψει την πτώση των συναλλαγματικών διαθεσίμων, τα οποία συνήθως παρέχουν στους επενδυτές έναν ορισμένο βαθμό διαβεβαίωσης ότι η κυβέρνηση θα αποφύγει μια χρεοκοπία σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Πρόσφατες συμφωνίες για την παροχή ρευστότητας στην κυβέρνηση οδήγησαν μόνο σε μικρές αυξήσεις, που εξανεμίστηκαν γρήγορα.
Η χώρα είναι αντιμέτωπη με πληρωμές άνω των 5 δισ. δολ. για το υπόλοιπο του έτους, αν και δεν πρόκειται να καταβληθούν μεγάλα ποσά πριν από τον Οκτώβριο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης