Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Η πολιτική των ΗΠΑ βασίζεται σε μια άποψη «νικητών και χαμένων» και όχι στη συνεργασία

Merkel: Η πολιτική των ΗΠΑ βασίζεται σε μια άποψη «νικητών και χαμένων» και όχι στη συνεργασία
Η Γερμανία επιθυμεί όλοι να επωφεληθούν από την οικονομική πρόοδο και όχι μόνο λίγοι, ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος 
Την πολιτική των ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο, Donald Trump, επέκρινε έντονα η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, δύο ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των G20, επειδή βασίζεται σε μια άποψη «νικητών και χαμένων» του κόσμου και όχι στη συνεργασία.
Η Merkel θα φιλοξενήσει τη διήμερη συνάντηση των ηγετών των G20 που ξεκινά την Παρασκευή στο Αμβούργο.
Οι συνομιλίες αναμένεται να είναι δύσκολες, καθώς η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει ζητήματα που προκαλούν διχασμό, όπως το ελεύθερο εμπόριο και η κλιματική αλλαγή.
«Ως πρόεδρος των G20, είναι δουλειά μου να εργαστούμε στις δυνατότητες συμφωνίας και να μην συμβάλλουμε σε μια κατάσταση όπου κυριαρχεί η έλλειψη επικοινωνίας», δήλωσε η καγκελάριος στην «Die Zeit».
Ωστόσο, η ίδια πρόσθεσε ότι οι διαφορές δεν πρέπει να κρύβονται κάτω από το τραπέζι.
«Ενώ εξετάζουμε τις δυνατότητες συνεργασίας για να ωφεληθεί ο καθένας, η παγκοσμιοποίηση αντιμετωπίζεται από την αμερικανική κυβέρνηση περισσότερο ως μια υπόθεση νικητών και χαμένων και όχι ως μια “win-win” διαδικασία για όλους», πρόσθεσε.
Η καγκελάριος τόνισε ακόμη ότι τα σχόλια ενός από τους συμβούλους ασφαλείας του Trump ότι ο κόσμος είναι μια αρένα και όχι μια παγκόσμια κοινότητα, έρχεται σε αντίθεση με τις απόψεις της.
Η Γερμανία επιθυμεί όλοι να επωφεληθούν από την οικονομική πρόοδο και όχι μόνο λίγοι, ανέφερε.
Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως η Ευρώπη πρέπει να συγκεντρώσει την ενέργειά της, προσθέτοντας ότι οι ιδέες μιας οικονομικής διακυβέρνησης για την Ευρωζώνη και ενός ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών, που υποβλήθηκαν από τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron, ήταν «δύο σημαντικές σκέψεις».
Εν τω μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να διαδηλώσουν στην πόλη αυτή την εβδομάδα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση.
Η Merkel δήλωσε ότι σέβεται τους ειρηνικούς διαδηλωτές στο Αμβούργο, αλλά «όποιος γίνεται βίαιος ανατρέπει τη δημοκρατία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης