Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε περαιτέρω ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούνιο 2017 – Στις 57,4 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε περαιτέρω ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούνιο 2017 – Στις 57,4 μονάδες ο PMI
Οι ρυθμοί ανάπτυξης βελτιώθηκαν στην πλειοψηφία των χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα
Σε υψηλά έξι ετών παραμένει ο μεταποιητικός κλάδος στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (3/7) στοιχεία της Markit, με την πλειοψηφία των χωρών να καταγράφουν υψηλά αρκετών μηνών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 57,4 μονάδες, έναντι 57 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα αποτελέσματα ξεπέρασαν και τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Αυτό είχε ως συνέπεια την άνοδο του μέσου όρου τριμήνου στις 57 μονάδες, γεγονός που καθιστά το δεύτερο τρίμηνο του 2017 ως το καλύτερο των τελευταίων έξι ετών.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, η υψηλότερη τιμή καταγράφηκε σε Αυστρία, Γερμανία και Ολλανδία, όπου και οι τρεις κατέγραψαν υψηλά άνω των 70 μηνών.
Παράλληλα, τα νέα ήταν θετικά και για την Ελλάδα, όπου ο PMI βρέθηκε ξανά σε ρυθμούς ανάπτυξης για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2016, καταγράφοντας μάλιστα και υψηλά 37 μηνών.
Ο συνδυασμός της βελτίωσης στις νέες παραγγελίες και τις νέες εργασίες του κλάδου δημιούργησαν έναν ισχυρό ρυθμό ανόδου στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η οποία παρέμεινε κοντά στα ιστορικά υψηλά του Μαΐου.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις του κλάδου να διατηρήσουν την αισιοδοξία τους για τους επόμενους μήνες, με τον σχετικό δείκτη μάλιστα να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα του 2012.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης