Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η προσωπογραφία του Assad μπήκε για πρώτη φορά σε συριακό χαρτονόμισμα

tags :
Reuters: Η προσωπογραφία του Assad μπήκε για πρώτη φορά σε συριακό χαρτονόμισμα
Πρόκειται για το νέο χαρτονόμισμα των 2.000 λιρών που καθυστέρησε να κυκλοφορήσει λόγω πολέμου, ενώ αξίζει μόνο 4 δολάρια
Η προσωπογραφία του προέδρου Bashar al - Assad εμφανίστηκε για πρώτη φορά την Κυριακή 2/7 στο συριακό χαρτονόμισμα των 2.000 λιρών, όπως μεταδίδει το Reuters.
O διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Durai Durgham, ανέφερε ότι το χαρτονόμισμα των 2.000 ήταν να βγει στην κυκλοφορία πριν από χρόνια, αλλά καθυστέρησε η έκδοσή του, εξαιτίας του πολέμου, αλλά και των συναλλαγματικών διακυμάνσεων.
Η αξία του είναι 4 δολάρια, καθώς λόγω του πολέμου το συριακό νόμισμα έχασε πολύ μεγάλο μέρος της αξίας του και από τις 47 λίρες το δολάριο, υποχώρησε στις 500 λίρες το δολάριο.
Ο Durgham υποστήριξε ότι πλέον ήταν η κατάλληλη στιγμή για να βγει στην κυκλοφορία.
Πριν από αυτό, το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα της Συρίας ήταν αυτό των 1.000 λιρών.
Ο πατέρας του Assad, o Hafez al - Assad που πέθανε το 2000, εμφανιζόταν σε νομίσματα και σε ένα παλιότερο χαρτονόμισμα των 1.000 λιρών, το οποίο κυκλοφορεί ακόμα.
Ο Durgham υποστήριξε ότι το νέο χαρτονόμισμα των 2.000 λιρών θα κυκλοφορήσει στη Δαμασκό και σε μερικές ακόμα επαρχίες.
Μετά από χρόνια πολέμου που έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, ο Assad εμφανίζεται στρατιωτικά ανίκητος χάρη στη στήριξη που έχει από τη Ρωσία και το Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης