Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Οι G20 πρέπει να επιτύχουν βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς

Merkel: Οι G20 πρέπει να επιτύχουν βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς
«Εάν απλά προσπαθούμε να συνεχίσουμε όπως έχουμε κάνει στο παρελθόν, δεν θα επιτύχουμε βιώσιμη ανάπτυξη» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος
Με φόντο τη μεγάλη διαδήλωση σήμερα (2/7) στο Αμβούργο κατά της παγκοσμιοποίησης η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel έθεσε τα κυριότερα ζητήματα της ατζέντας, που θα απασχολήσουν τη σύνοδο κορυφής των G20 (7-8 Ιουλίου 2017).
Η φετινή σύνοδος των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη στο Αμβούργο αφορά ζητήματα, που θέτουν οι ίδιοι οι διαδηλωτές, σημείωσε η Merkel, τονίζοντας πως οι ηγέτες θα πρέπει  να επικεντρωθούν στη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάπτυξη.
Οι G20 θα πρέπει να συζητήσουν θέματα, όπως η διανομή του πλούτου και η κατανάλωση πόρων παράλληλα με συναφή θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, οι ελεύθερες αγορές, η προστασία των καταναλωτών και η τήρηση των κοινωνικών προτύπων, επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος.
«Δεν πρόκειται μόνο για οικονομική ανάπτυξη αλλά για βιώσιμη ανάπτυξη», πρόσθεσε.
«Πρέπει να έχουμε μια κατάσταση" win-win "για όλους.
Τα ζητήματα προφανώς περιστρέφονται γύρω από το πώς επιτυγχάνουμε μια συνεκτική και βιώσιμη ανάπτυξη»  τόνισε η Merkel.
«Εάν απλά προσπαθούμε να συνεχίσουμε όπως έχουμε κάνει στο παρελθόν, δεν θα επιτύχουμε βιώσιμη ανάπτυξη» εκτίμησε.
«Χρειαζόμαστε τη συμφωνία για την προστασία του κλίματος, τις ανοικτές αγορές και τις βελτιωμένες εμπορικές συμφωνίες, στις οποίες προστατεύονται τα πρότυπα προστασίας των καταναλωτών, τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά πρότυπα», υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Σε μια ομιλία της στο γερμανικό  Κοινοβούλιο, η Merkel υποσχέθηκε ότι θα αγωνιστεί για το ελεύθερο εμπόριο και θα επιδιώξει πολυμερείς συμφωνίες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής κατά τη σύνοδο κορυφής, αμφισβητώντας τις πολιτικές του Αμερικανού προέδρου Donald Trump.
Η συνάντηση των G20 ακολουθεί χρονικά τη σύνοδο κορυφής των G7 στη Σικελία τον Ιούνιο 2017, που ανέδειξε τις βαθιές διαφωνίες  βαθιές μεταξύ των δυτικών χωρών και του Trump για την κλιματική αλλαγή, το εμπόριο και τη μετανάστευση.
Στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε τις ΗΠΑ  από τη συμφωνία - ορόσημο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής που επιτεύχθηκε το 2015 στο Παρίσι.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης