Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αναστολή των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία και η τρομοκρατία στην ατζέντα του Ευρωκοινοβουλίου

Η αναστολή των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία και η τρομοκρατία στην ατζέντα του Ευρωκοινοβουλίου
Επιπλέον,  θα ανακοινωθεί η επιστροφή στα κράτη μέλη των πλεονασμάτων του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού του έτους 2016, ύψους 6,4 δισ. ευρώ
Την Ατζέντα της Συνόδου του Στρασβούργου που έχει προγραμματιστεί για τις 3-6 Ιουλίου ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Προτεραιότητα θα δοθεί στο ζήτημα των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία αλλά και την Κούβα καθώς και την βελτίωση της ανθεκτικότητας των προϊόντων με καλύτερες συσκευασίες αλλά και την επικείμενη σύνοδο των G20 στη Γερμανία.
Συγκεκριμένα, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Τετάρτη (5/7) με τους προέδρους του Συμβουλίου και της Επιτροπής τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την επερχόμενη συνάντηση των G20 στο Αμβούργο.
Όμως το καυτό θέμα της ατζέντας είναι η αναστολή των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία εφόσον δεν προχωρήσουν οι προτεινόμενες αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας.
Την πρόταση αυτή θα προτείνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του την Πέμπτη (6/7).
Επιπλέον, το Ευρωκοινοβούλιο θα ψηφίσει την ίδια μέρα και για τη σύσταση της νέας, έκτακτης επιτροπής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Τέλος, θα ανακοινωθεί η επιστροφή στα κράτη μέλη των πλεονασμάτων του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού του έτους 2016, ύψους 6,4 δισ. ευρώ, που θα τεθεί την Τρίτη (4/7) σε ψηφοφορία. Βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν στα κράτη μέλη μέσω της μείωσης των εισφορών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης