Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Μακελειό στο Μεξικό με την αστυνομία να εξοντώνει συμμορία ναρκωτικών - Σκοτώθηκαν 19 άτομα

Reuters: Μακελειό στο Μεξικό με την αστυνομία να εξοντώνει συμμορία ναρκωτικών - Σκοτώθηκαν 19 άτομα
Την τελευταία δεκαετία έχουν σκοτωθεί 150 χιλιάδες άνθρωποι και αγνοούνται 30 χιλιάδες στον πόλεμο των ναρκωτικών
Σε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στην αστυνομία και ενόπλους στη βορειοδυτική πολιτεία του Μεξικού Sinaloa σκοτώθηκαν 19 άνθρωποι, όπως μεταδίδει το Reuters.
To περιστατικό συνέβη όταν ένοπλοι που επέβαιναν σε φορτηγά, άνοιξαν πυρ ενάντια σε αστυνομικούς στην κεντρική λεωφόρο του παραθαλάσσιου θέρετρου Μazatlan.
Σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας Genaro Robles Casillas συμμορίες ναρκωτικών ψάχνουν για νέους δρόμους διακίνησής τους και για αυτό έχουν αυξηθεί τελευταία τα κρούσματα βίας.
Με τη βοήθεια ομοσπονδιακών δυνάμεων, η αστυνομία έδωσε μάχη και κατάφερε να κυνηγήσει τους δράστες ως τη γειτονική πόλη La Amapa, όπου συνεχίστηκε η ανταλλαγή πυροβολισμών.
Σκοτώθηκαν 17 από τους ενόπλους και άλλοι δύο άνθρωποι νωρίτερα που φαίνεται να σχετίζονταν με τους πυροβολισμούς που έπεσαν, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του εισαγγελέα.
Κανένας αστυνομικός δεν σκοτώθηκε, αλλά πέντε τραυματίστηκαν και η κατάστασή τους είναι σταθερή, ενώ δύο εξ αυτών έχουν τραύματα στο κεφάλι.
Στη σκηνή του μακελειού βρέθηκαν 16 ημιαυτόματα όπλα, εννέα περίστροφα και ένα πυροβόλο, σύμφωνα πάντα με το γραφείο του εισαγγελέα.
Η παραθαλάσσια πόλη Sinaloa είναι ένα από τα σημεία που διεξάγεται ο πόλεμος ναρκωτικών στο Μεξικό.
Είναι η έδρα του καρτέλ της Sinaloa με τον διαβόητο El Chapo, ο οποίος εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στις ΗΠΑ για να δικαστεί.
Αναλογικά η αστυνομία σκότωνε 17 ανθρώπους για κάθε αστυνομικό που έχανε τη ζωή του το 2017, σύμφωνα με μία έρευνα του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού, το οποίο έκανε λόγο για υπέρμετρη χρήση βίας από τα όργανα της τάξης.
Το 2015 η μεξικάνικη αστυνομία εκτέλεσε τουλάχιστον 20 ύποπτους για συμμετοχή σε συμμορία ναρκωτικών, αφού τους έκλεισε σε ένα ράντσο, στην πιο βίαιη πράξη που έχουν κάνει οι δυνάμεις ασφαλείας στον δεκαετή πόλεμο των ναρκωτικών.
Περίπου 30 χιλιάδες άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί στο Μεξικό από το 2007, όταν η βία με τις συμμορίες των ναρκωτικών άρχισε να αυξάνεται.
Από τότε που ο πρώην πρόεδρος Felipe Calderon έστειλε τον στρατό ενάντια στις συμμορίες των ναρκωτικών το 2006 πάνω από 150 χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης