Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Δεν υπάρχουν προς το παρόν συζητήσεις για εμβάθυνση των περικοπών στην παραγωγή

ΟΠΕΚ: Δεν υπάρχουν προς το παρόν συζητήσεις για εμβάθυνση των περικοπών στην παραγωγή
Ο υπουργός Πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τόνισε ότι η μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων θα είναι βραδύτερη απ' ότι αρχικά αναμενόταν
Στο γεγονός ότι ο ΟΠΕΚ δεν εξετάζει κατά την παρούσα χρονική περίοδο περαιτέρω εμβάθυνση των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου αναφέρθηκε σήμερα (29/6) ο αρμόδιος υπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail Al Mazroui, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Παρίσι.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο υπουργός Πετρελαίου των ΗΕΑ, «οι χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ που συμμετέχουν τη συμφωνία τους έχουν τηρήσει τις δεσμεύσεις τους», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «περιμένουμε και άπο άλλες χώρες να διαδραματίσουν τον ανάλογο ρόλο τους προκειμένου να ανακάμψει η αγορά».
Μάλιστα, οι δηλώσεις του έρχονται να διαψεύσουν την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών ότι ο Οργανισμός θα μπορούσε να εντείνει περαιτέρω τις περικοπές του, καθώς το πρόβλημα της παγκόσμιας υπερπροσφοράς δε φαίνεται να υποχωρεί.
«Δεν ανησυχούμε για την ανάκαμψη της αγοράς», υπογράμμισε ο Al Mazroui, για να παραδεχτεί ωστόσο ότι «η πρόσθετη παραγωγή η οποία προέρχεται από διάφορες άλλες χώες παρατείνει την ανάκαμψη».
Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι η διόρθωση που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής είναι «βραδύτερη απ' ότι αρχικά αναμενόταν», ευελπιστώντας παράλληλα ότι «θα δούμε μεγαλύτερη ανάκαμψη κατά το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο».
Σημειώνεται ότι περί τις 2:30 μ.μ. το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,14% στα 48,08 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό ενισχύεται κατά +1,18% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 45,27 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης