Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Απόπειρα πραξικοπήματος καταγγέλλει ο Maduro μετά την επίθεση στο ανώτατο δικαστήριο

Βενεζουέλα:  Απόπειρα πραξικοπήματος καταγγέλλει ο Maduro μετά την επίθεση στο ανώτατο δικαστήριο
Όπως κατήγγειλε ο Maduro, η χειροβομβίδα που εκσφενδονίστηκε στο κτίριο δεν εξερράγη
Απόπειρα πραξικοπήματος καταγγέλλει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro, μετά την επίθεση που δέχθηκε χθες το κτίριο του ανώτατου δικαστηρίου της Βενεζουέλας από ελικόπτερο της αστυνομίας.
Όπως κατήγγειλε ο Maduro, η χειροβομβίδα που εκσφενδονίστηκε στο κτίριο δεν εξερράγη.
Στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο 54χρονος πρόεδρος, ο οποίος αντιμετωπίζει εδώ και τρεις μήνες διαδηλώσεις από την αντιπολίτευση και μερική κριτική και από την κυβέρνησή του, σημειώνει το Reuters, ανακοίνωσε ότι είχε εξαπολύσει ειδικές δυνάμεις εναντίον των "τρομοκρατών", όπως ονόμασε τους δράστες της επίθεσης.
Ο Maduro πρόσθεσε ότι το ελικόπτερο είχε πετάξει και πάνω από το υπουργείο Εσωτερικών, και απαίτησε από την αντιπολίτευση "να καταδικάσει αυτή την πραξικοπηματική επίθεση".
Το φιλικό προς την κυβέρνηση ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποτελεί «κόκκινο πανί» των αντιπάλων του Maduro για μια σειρά αποφάσεων που έχουν ενδυναμώσει τη θέση του και υποσκάψει το κοινοβούλιο, το οποίο ελέγχεται από την αντιπολίτευση.
Νωρίτερα, ο ηγέτης της Βενεζουέλας είχε προειδοποιήσει ότι αυτός και οι υποστηρικτές του θα προχωρήσουν σε ένοπλο αγώνα εάν η σοσιαλιστική του κυβέρνηση ανατραπεί από τους διαδηλωτές που εκφράζουν την αντίθεσή τους στους δρόμους από τον Απρίλιο.
Τουλάχιστον 75 άτομα έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης