Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sturgeon (πρωθ. Σκωτίας): Αναβάλλονται τα σχέδια για ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία

Sturgeon (πρωθ. Σκωτίας): Αναβάλλονται τα σχέδια για ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία
Θα καθυστερήσει την έγκριση σχετικού νομοσχεδίου τουλάχιστον μέχρις ότου υπογραφεί η συμφωνία για το Βrexit
Εγκατέλειψε η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, τα σχέδια για τη διενέργεια ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της χώρας, πριν από την υπογραφή της συμφωνίας για το Βrexit.
H Sturgeon δήλωσε πως αποδέχεται ότι δεν υπάρχει λαϊκή στήριξη στη Σκωτία για ένα δεύτερο δημοψήφισμα, λέγοντας πως θα καθυστερήσει την έγκριση σχετικού νομοσχεδίου τουλάχιστον ως το φθινόπωρο του 2018.
Το κοινοβούλιο της Σκωτίας υποστήριξε τον Μάρτιο του 2017 την προσπάθεια της Sturgeon να διεξαγάγει ένα νέο δημοψήφισμα το 2018 ή στις αρχές του 2019, αλλά η βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May αρνήθηκε να αρχίσει συζητήσεις σχετικά με την πρόταση.
«Δεν θα προσπαθήσουμε να εισαγάγουμε τη νομοθεσία για ένα δημοψήφισμα ανεξαρτησίας αμέσως», δήλωσε, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει να φέρει ένα νέο δημοψήφισμα όταν θα είναι σαφές τι θα σημαίνει η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι Σκωτσέζοι ψήφισαν κατά της ανεξαρτησίας, με 55% έναντι 45%, το 2014, αλλά η Sturgeon υποστήριξε ότι το δημοψήφισμα για το Brexit άλλαξε τις περιστάσεις, καθώς οι Σκωτσέζοι ψήφισαν συντριπτικά εναντίον της εξόδου από την Ε.Ε.
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας δήλωσε ακόμη ότι θα επιδιώξει να κρατήσει τη Σκωτία στην ενιαία αγορά ως μέρος της διαδικασίας του Brexit, ενώ προειδοποίησε ότι υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος το Ηνωμένο Βασίλειο να εγκαταλείψει την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία ή με μια πολύ κακή συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης