Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων θα βοηθήσει στην ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας

Williams (Fed): Η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων θα βοηθήσει στην ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας
Ο πρόεδρος της San Francisco Fed τονίζει ότι η αγορά εργασίας στη χώρα θα συνεχίσει να ενισχύεται
Στη σημασία μίας σταδιακής αύξηση των επιτοκίων αναφέρθηκε σήμερα (26/6) ο πρόεδρος της San Francisco Fed, John Williams, υπογραμμίζοντας ότι η εν λόγω κίνηση θα βοηθήσει στη σταθερή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Williams κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, «η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων, μέσω της οποία θα επαναφέρουμε τη νομισματική πολτική μας σε φυσιολογικά επίπεδα, μας βοηθάει να διατηρήσουμε την οικονομική ανάπτυξη σε ρυθμούς που μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα».
Παράλληλα, ο ίδιος προειδοποίησε ότι «εάν καθυστερήσουμε πάρα πολύ, η οικονομία θα "υπερθερμανθεί", προκαλώντας πληθωρισμό ή κάποιο άλλο πρόβλημα», ενώ εν συνεχεία τόνισε ότι παρά την πρόσφατη υποχώρηση του πληθωρισμού, η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ θα επιστρέψει στο 2% μέχρι το επόμενο έτος.
Υπενθυμίζουμε ότι παρά την αύξηση που πραγματοποίησε η Fed στα επιτόκιά της μέσα στον Ιούνιο, η υποχώρηση του πληθωρισμού έχει οδηγήσει αρκετούς αξιωματούχους της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας να εκτιμούν ότι η επόμενη αύξηση θα πραγματοποιηθεί αργότερα απ' ότι αρχικά αναμενόταν.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο της San Francisco Fed, η αγορά εργασίας στη χώρα θα συνεχίσει να ενισχύεται, με το ποσοστό ανεργίας να υποχωρεί κάτω από το 4,3% στο οποίο βρίσκεται αυτή την περίοδο, και μάλιστα να παραμένει στα εν λόγω ποσοστά μέχρι το 2018.
«Στόχος μας είναι η διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης σε μία υγιή βάση, στην οποία θα μπορεί να διατηρθεί όσο το δυνατόν περισσότερο», επεσήμανε ο Williams.
Σε ότι αφροά το ισοζύγιο της Fed, ο ίδιο δήλωσε ότι κατά το τρέχον έτος θα ξεκινήσει η συρρίκνωση, ενώ καταλήγοντας, τόνισε ότι «όσο μεγαλύτερη κατανόηση υπάρχει από το κοινό, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να προκληθεί άσκοη μεταβλητότητα στις αγορές από τις ενέργειές μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης