Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Να ξαναγίνουν εκλογές ζήτησε ο Corbyn από τη May σε ομιλία του στο φεστιβάλ του Glastonbury

Skynews: Να ξαναγίνουν εκλογές ζήτησε ο Corbyn  από τη May σε ομιλία του στο φεστιβάλ του Glastonbury
Ο ηγέτης των Εργατικών αποθεώθηκε από χιλιάδες νέους που φώναζαν το όνομά του και το είχαν γράψει και με κραγιόν στα πρόσωπά τους
Έμοιαζε σαν σκηνή από συναυλία των Beatles τη δεκαετία του 1960 γράφει το Skynews για τη μεγάλη συγκέντρωση του Jeremy Corbyn στο πλαίσιο του φεστιβάλ στο Glastonbury, όπου ζήτησε ξανά από την Theresa May να πάει σε νέες εκλογές.
Έφηβοι είχαν συγκεντρωθεί γράφοντας με κραγιόν στα πρόσωπά τους "Jezza" και "We heart Corbyn", ενώ τραγουδούσαν ρυθμικά το όνομά του.
Ο ηγέτης των Εργατικών έκανε μία ομιλία γεμάτη πάθος, απευθυνόμενος κυρίως στη νέα γενιά, την οποία κατάφερε να κινητοποιήσει στις πρόσφατες εκλογές.
Επιτέθηκε στον Donald Trump για τον σεξισμό και την απληστία του, ενώ τάχθηκε υπέρ των φτωχών, των προσφύγων και των δικαιωμάτων των γυναικών, επιμένοντας ότι η ειρήνη και η ενότητα πρέπει να νικήσουν.
Το κοινό τον αποθέωσε και όταν απήγγειλε ένα ποίημα του αγαπημένου του ποιητή Shelley και γενικά ήταν μία εκπληκτική επιστροφή για τον Corbyn ένα χρόνο μετά το Brexit, όταν ήταν σχεδόν υπό διωγμό από τους Εργατικούς.
Ένα χρόνο μετά όλα έχουν αλλάξει και όπως ειπώθηκε πολύ εύστοχα, "ο Corbyn είναι μέσα στην καρδιά και το μυαλό εκατομμύρια νέων ανθρώπων και αυτό είναι πολύ σημαντικό".
Ο τραγουδιστής Billy Bragg που τον παρουσίασε στο κοινό, δήλωσε περήφανος για τη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στον ηγέτη των Εργατικών και τη νεολαία, αλλά και γιατί είναι σαν ένα μέλος του ροκ κινήματος.
Ο γάμος ποπ μουσικής και πολιτικής δεν υπήρχε τα τελευταία 30 με 40 χρόνια, αλλά πλέον επιστρέφει και η ψήφος των νέων είναι πολύ σημαντική.
Το προηγούμενο βράδυ το πλήθος στη συναυλία των Radiohead τραγουδούσε το όνομα του Jeremy Corbyn.
Φανταστείτε αν θα μπορούσε να γίνει κάτι ανάλογο με τη Thatcher, ήταν εκπληκτικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης