Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δέσμευση των ηγετών της ΕΕ να εφαρμόσουν στο ακέραιο τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή

Δέσμευση των ηγετών της ΕΕ να εφαρμόσουν στο ακέραιο τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή
Στις 1 Ιουνίου 2017 ο Πρόεδρος Donald Trump έθεσε εκτός της Συμφωνίας τις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο 
Τη δέσμευση τους για εφαρμογή εις το ακέραιο της συμφωνίας του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής εξέφρασαν οι 28 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι παρευρίσκονται στη Σύνοδο Κορυφής (22-23 Ιουνίου 2017), στις Βρυξέλλες.
«Συμφωνήσαμε.
Η Ε.Ε. επιβεβαιώνει με βρόντο τη δέσμευσή της για ταχεία και πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Donald Tusk.
Στις 1 Ιουνίου 2017 ο Πρόεδρος Donald Trump έθεσε εκτός της Συμφωνίας (Δεκέμβριος 2015) του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή τις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο και στο εσωτερικό των Η.Π.Α.
Βέβαια, οι Βρυξέλλες είχαν από τότε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι η Συμφωνία θα εφαρμοστεί, με τη συμμετοχή ή όχι της Ουάσινγκτον.
Η Συμφωνία υπεγράφη από 195 χώρες τον Δεκέμβριο του 2015 στη γαλλική πρωτεύουσα, μετά από προσπάθειες ετών του Barack Obama.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης