Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην αντεπίθεση περνά η Qatar Αirways - Σκοπεύει να αγοράσει μερίδιο έως 10% στην American Airlines

tags :
Στην αντεπίθεση περνά η Qatar Αirways - Σκοπεύει να αγοράσει μερίδιο έως 10% στην American Airlines
Η Qatar Airways επισημαίνει πως δεν θα εξαγοράσει μερίδιο πάνω από 4,75%
Στην αντεπίθεση περνά η Qatar Αirways, μετά το πρόσφατο χτύπημα που δέχθηκε λόγω της απομόνωσης του Κατάρ από την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας, Αιγύπτου, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Μπαχρέιν να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ, με την κατηγορία ότι υποθάλπει τη διεθνή τρομοκρατία.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρία σήμερα Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 σκοπεύει να αγοράσει τουλάχιστον το 4,75% της American Airlines.
Στην ανακοίνωση της, η Qatar Airways επισημαίνει πως δεν θα εξαγοράσει μερίδιο πάνω από 4,75% χωρίς να έχει λάβει τη συγκατάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της αμερικάνικης αεροπορικής.
Να σημειωθεί ότι η American Airlines είχε αποκαλύψει ότι είχε λάβει προσφορά από την Qatar Airways για το 10% της εταιρείας.
Η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Κατάρ έρχεται τη χειρότερη δυνατή στιγμή για την Qatar Airways, που βρίσκεται ούτως ή άλλως υπό πίεση.
Όπως και οι ανταγωνίστριες αεροπορικές εταιρίες Emirates και Etihad, έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια πολλά χρήματα στην ανάπτυξή της.
Τώρα βλέπουμε ότι η επέκταση έγινε υπερβολικά γρήγορα, εκτιμά ο ειδικός σε ζητήματα αεροπορικών συγκοινωνιών στην Commerzbank Στέφαν Σέπνερ, ο οποίος πιστεύει ότι παραγγέλθηκαν πολλά νέα αεροσκάφη και τώρα τίθεται το ερώτημα πως θα γεμίσουν.
Γεγονός είναι ότι η υπομονή των μετόχων -η Qatar ανήκει κατά 50% στην βασιλική οικογένεια του εμιράτου- εξαντλείται σιγά-σιγά, μιας και η εταιρία δεν αποφέρει υψηλά κέρδη.
Ας μην ξεχνάμε ότι τα έσοδα του Κατάρ από τις πωλήσεις πετρελαίου έχουν περιοριστεί σημαντικά λόγω της διεθνούς μείωσης της τιμής του μαύρου χρυσού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης