Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Έντονη πίεση στους τεχνολογικούς κολοσσούς για εξάλειψη του εξτρεμιστικού υλικού

ΕΕ: Έντονη πίεση στους τεχνολογικούς κολοσσούς για εξάλειψη του εξτρεμιστικού υλικού
«Ο κλάδος έχει δική του ευθύνη να βοηθήσει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος στο διαδίκτυο», αναφέρουν οι 28 κυβερνήσεις του μπλοκ
Ολοένα και αυξάνονται οι πιέσεις των ευρωπαϊκών κρατών – μελών στις κολοσσιαίες τεχνολογικές εταιρείες –μεταξύ αυτών οι Facebook, Twitter και Alphabet– εν μέσω ύψιστης τρομοκρατικής απειλής, με τις κυβερνήσεις να απαιτούν την πλήρη εξάλειψη της όποιας μορφής εξτρεμιστικού υλικού.
Σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής (22-23 Ιουνίου 2017) των Ευρωπαίων ηγετών, στις Βρυξέλλες, θα απαιτηθεί από τις εταιρείες τεχνολογίας να αναπτύξουν μεθόδους που εντοπίζουν και αφαιρούν αυτόματα περιεχόμενο που μπορεί να προκαλέσει βία.
«Ο κλάδος έχει δική του ευθύνη να βοηθήσει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος στο διαδίκτυο», αναφέρουν οι 28 κυβερνήσεις του μπλοκ.
Ανταποκρινόμενοι στην κριτική, οι παγκόσμιες εταιρείες τεχνολογίας έχουν αρχίσει εδώ και μήνες να ενεργούν πιο επιθετικά για να λογοκρίνουν το εξτρεμιστικό περιεχόμενο.
Η Google ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα ότι δημιουργεί νέες πολιτικές και πρακτικές για την καταστολή του περιεχομένου που σχετίζεται με την τρομοκρατία, σε πλατφόρμες όπως το YouTube.
Το Facebook, το οποίο είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι προσέλαβε περισσότερους υπαλλήλους για να «φιλτράρει» το αμφισβητούμενο περιεχόμενο, ανέφερε ότι θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να κατανοήσει τη γλώσσα και να αναλύσει εικόνες για να προσπαθήσει να κρατήσει τρομοκράτες μακριά από τη χρήση του ιστότοπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης