Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται το ράλι… προς τα κάτω για το πετρέλαιο – Κάτω από τα 43 δολάρια το αργό

Συνεχίζεται το ράλι… προς τα κάτω για το πετρέλαιο – Κάτω από τα 43 δολάρια το αργό
Περί τις 20:10, το αργό υποχωρεί στα 42,2 δολάρια (-2,8%) ανά βαρέλι, όταν το Brent καταγράφει ακόμη μεγαλύτερη πτώση, της τάξης του 3%, βρισκόμενο στα 44,6 δολάρια
Το πετρέλαιο φαίνεται να έχει πάρει για τα καλά την «κάτω βόλτα» στις τελευταίες συνεδριάσεις, επαναφέροντας στη μνήμη των επενδυτών τους πρώτους μήνες του 2015, όταν ο «μαύρος χρυσός» βρέθηκε κάτω από τα 40 δολάρια, για να φτάσει τελικά στον… πάτο (25 δολάρια!).
Περί τις 20:10, το αργό υποχωρεί στα 42,2 δολάρια (-2,8%) ανά βαρέλι, όταν το Brent καταγράφει ακόμη μεγαλύτερη πτώση, της τάξης του 3%, βρισκόμενο στα 44,6 δολάρια.
Τα χθεσινά πρακαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου παρείχαν μία μεικτή εικόνα για την αγορά στις Η.Π.Α., καθώς, παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε πτώση στα αποθέματα πετρελαίου, τα αντίστοιχα της βενζίνης σημείωσαν άνοδο για ακόμα μία εβδομάδα.
Εφόσον τα εν λόγω στοιχεία επιβεβαιωθούν σήμερα από τη Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας, αυτό αναμένεται να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερες πιέσεις στον «μαύρο χρυσό».
Παράλληλα, επιπλέον πιέσεις ασκούν και οι διοικητικές αλλαγές στο εσωτερικό της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες ενδέχεται να συνδέονται με την πολιτική που θα ακολουθήσει η χώρα απέναντι στον Κατάρ.
Επισημαίνεται ότι οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά περισσότερο από 20% φέτος, παρουσιάζοντας τη χειρότερη απόδοση για τους πρώτους έξι μήνες του έτους μετά το 1997, με αποτέλεσμα το εν λόγω εμπόρευμα να βρίσκεται πλέον στην περιοχή της «bear» αγοράς.
Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, ο Ο.Π.Ε.Κ. εξετάζει την περαιτέρω εμβάθυνση των περικοπών του στην παραγωγή πετρελαίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αυξανόμενης παραγωγής στις Η.Π.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης