Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλίμακα για τη βαθμολόγηση της ετοιμότητας απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις, ιδρύουν οι αμερικανικές εταιρείες

Κλίμακα για τη βαθμολόγηση της ετοιμότητας απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις, ιδρύουν οι αμερικανικές εταιρείες
Μεταξύ αυτών είναι οι JPMorgan Chase, Goldman Sachs Group, Morgan Stanley, Starbucks, Aetna και Home Depot
Δεκάδες επιχειρήσεις –μεταξύ αυτών και μεγάλες τράπεζες– συμφώνησαν να προχωρήσουν στην ίδρυση μίας νέας κλίμακας για την ικανότητα αντιμετώπισης των κυβερνοεπιθέσεων, μίας εκ των μεγαλύτερων προκλήσεων για την τωρινή εποχή.
Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι εταιρείες θα χρησιμοποιήσουν τα νέα πρότυπα για να κατανοήσουν το επίπεδο ετοιμότητάς τους και να μοιραστούν μάλιστα τις σχετικές ιδέες για περαιτέρω βελτίωση.
Μεταξύ αυτών είναι οι JPMorgan Chase, Goldman Sachs Group, Morgan Stanley, Starbucks, Aetna και Home Depot, οι οποίες οργανώνουν την προσπάθεια μέσω του Εμπορικού Επιμελητηρίου, μιας ευρείας ομάδας εμπορίου για την Αμερική.
Η κίνηση έρχεται σε απάντηση στην εμφάνιση νέων εταιρειών όπως οι BitSight Technologies, RiskRecon και SecurityScorecard που συλλέγουν και αναλύουν μεγάλες ποσότητες δεδομένων για να αξιολογήσουν τις εταιρείες στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.
Δεδομένου ότι αυτές οι νεοσύστατες επιχειρήσεις έχουν κερδίσει προβολή και χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων, οι εταιρείες που αξιολογούν έχουν διαμαρτυρηθεί για έλλειψη διαφάνειας.
Ο κλάδος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον ευάλωτων στις επιθέσεις από hackers, λόγω της μεγάλης ποσότητας χρημάτων και πολύτιμων στοιχείων που επεξεργάζονται καθημερινά οι τράπεζες, οι χρηματιστηριακές εταιρείες και οι επιχειρήσεις επενδύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης