Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ford μεταφέρει το εργοστάσιο παραγωγής του μοντέλου Ford Focus στην Κίνα

tags :
Η Ford μεταφέρει το εργοστάσιο παραγωγής του μοντέλου Ford Focus στην Κίνα
Η απόφαση αυτή ήρθε όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump επέκρινε τη Ford και την ανταγωνίστρια General Motors, επειδή κατασκευάζουν αυτοκίνητα στο Μεξικό
Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford, ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής του μοντέλου Ford Focus στην Κίνα, εγκαταλείποντας τα σχέδια για που κατασκευή εργοστασίου στο Μεξικό, έπειτα και από τις πιέσεις του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump.
Η κίνηση αυτή θα εξοικονομήσει στη Ford περισσότερο από 1 δις. δολάρια από ότι αναμενόταν από την κατασκευή του νέου εργοστασίου στο Μεξικό, ενώ όπως ανακοίνωσε η εταιρεία δεν θα οδηγήσει σε απώλειες θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.
Το εργοστάσιο του Μίτσιγκαν που σήμερα παράγει το Ford Focus, θα στραφεί στην παραγωγή φορτηγών το 2018.
Επί του παρόντος, η Ford κατασκευάζει τα μικρότερα Focus στο Μίσιγκαν, τη Γερμανία και την Κίνα.
Η εταιρεία είχε προγραμματιστεί να μεταφέρει την παραγωγή των ΗΠΑ στο Μεξικό και την οικοδόμηση μιας νέας μονάδας, αξίας 1,6 δισ εδολαρίων κοντά στο Σαν Λουίς Ποτόσι, όμως σύντομα άλλαξε τα σχέδια της, λέγοντας ότι θα κατασκευάσει το νέο Focus σε μια υπάρχουσα εγκατάσταση στο Hermosillo στο Μεξικό.
Η απόφαση αυτή ήρθε όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump επέκρινε τη Ford και την ανταγωνίστρια General Motors, επειδή κατασκευάζουν αυτοκίνητα στο Μεξικό.
Η εταιρεία ενημέρωσε το Λευκό Οίκο για τα νέα σχέδια της σήμερα 20 Ιουνίου 2017, όπως είπε η εκπρόσωπος της Ford Kelli Felker.
Η παραγωγή των νέων αυτοκινήτων Ford Focus στην Κίνα αναμένεται να ξεκινήσει το 2019 σε ένα από τα υπάρχοντα εργοστάσια της εταιρείας.
Περισσότερες πληροφορίες όπως πόσα αυτοκίνητα θα παράγονται ετησίως δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Η κ Felker είπε ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει απολύσεις στο Hermosillo, αντίθετα ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 900 εκατ. δολάρια για να ανανεώσει τον εξοπλισμό στο εργοστάσιο SUV στο Κεντάκι.
Οι επενδύσεις αυτές ανακοινώνονται για πρώτη φορά από τη νέα ηγεσία της Ford.
Η ζήτηση για μικρότερα αυτοκίνητα όπως το Ford Focus, είναι πολύ μεγάλη εκτός ΗΠΑ.
Ο Joe Hinrichs, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ford, δήλωσε ότι η εξοικονόμηση από την κίνηση στην Κίνα, θα επιτρέψει στην εταιρεία να επενδύσει σε τμήματα της επιχείρησης, όπως τα SUV, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και άλλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης