Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιχμές της Merkel για τον Trump: Να γκρεμίσουμε τα τείχη και όχι να τα οικοδομήσουμε

Αιχμές της Merkel για τον Trump: Να γκρεμίσουμε τα τείχη και όχι να τα οικοδομήσουμε
«Ο Πάπας με ενθάρρυνε να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τη διεθνή συνεργασία και τη συμφωνίας του Παρισιού», είπε η Merkel σε δημοσιογράφους μετά από μία ασυνήθιστα μεγάλη συζήτηση μαζί του, διάρκειας 40 λεπτών
Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τη Γερμανία να συνεχίσει να αγωνίζεται για τη συμφωνία του Παρισιού και την κλιματική αλλαγή αλλά και να «σπάσει τα τείχη» που εμποδίζουν τη διεθνή συνεργασία, δήλωσε η καγκελάριος Angela Merkel σήμερα (17/6) μετά τη συνάντησή της με τον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.
«Ο Πάπας με ενθάρρυνε να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τη διεθνή συνεργασία και τη συμφωνίας του Παρισιού», είπε η Merkel σε δημοσιογράφους μετά από μία ασυνήθιστα μεγάλη συζήτηση μαζί του, διάρκειας 40 λεπτών, όπως αναφέρει το Reuters.
Η Merkel, η οποία έχει μπροστά της τις βουλευτικές εκλογές (24/9/2017), υπογράμμισε ότι ο Πάπας εξέφρασε την υποστήριξή του στην ατζέντα  των G20, οι οποίοι πραγματοποιούν σύνοδο κορυφής στο Αμβούργο τον Ιούλιο.
«Αυτή η ατζέντα (G20) υποθέτει ότι είμαστε μέρος ενός κόσμου στον οποίο εργαζόμαστε μαζί μέσω πολυμερούς συνεργασίας», σημείωσε η Merkel για τη συζήτησή της με τον Πάπα.
«Είναι ένας κόσμος στον οποίο θέλουμε να γκρεμίσουμε τα τείχη και να μην τα οικοδομήσουμε, και στον οποίο όλοι επιδιώκουμε την ευημερία, τον πλούτο, την τιμή και την αξιοπρέπεια για την ανθρωπότητα», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος, σε μία ευθεία αιχμή προς την πολιτική του Αμερικανού προέδρου Donald Trump, χωρίς βέβαια να τον κατονομάσει.
Ο Trump, ο οποίος έχει υποσχεθεί να χτίσει ένα τείχος κατά μήκος των μεξικανικών συνόρων, τάσσεται εναντίον των πολυμερών συνεργασιών ενώ οδήγησε τις ΗΠΑ εκτός της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα.
Το Βατικανό από την πλευρά ανέφερε ότι συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης να επικεντρωθεί η διεθνής κοινότητα στην καταπολέμηση της φτώχειας, της πείνας, της παγκόσμιας απειλής της τρομοκρατίας και της κλιματικής αλλαγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης