Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Theresa May προσπαθεί να κατευνάσει την οργή των Βρετανών μετά την πυρκαγιά στο Λονδίνο

Η Theresa May προσπαθεί να κατευνάσει την οργή των Βρετανών μετά την πυρκαγιά στο Λονδίνο
Η May δέχτηκε κριτική επειδή απέφυγε να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής όταν επισκέφθηκε την Πέμπτη (15/6) τον τόπο της τραγωδίας
Να κατευνάσει την οργή των Βρετανών η πρωθυπουργός Theresa May, που έχει γίνει στόχος έντονης κριτικής σχετικά με την αργοπορημένη αντίδραση των αρχών στην πυρκαγιά της Τετάρτης 14 Ιουνίου 2017 στο κτίριο  Grenfell Tower με τουλάχιστον 30 νεκρούς.
Οι ένοικοι του κατεστραμμένου πύργου υποστηρίζουν ότι η May καθυστέρησε να επισκεφθείτε την πληγείσα κοινότητα ενώ οι εγκαταστάσεις δεν ήταν ασφαλείς. Επίσης προσάπτουν  στις βρετανικές αρχές, πως η πληροφόρηση και η υποστήριξη ήταν ελλιπής για όσους έχασαν συγγενείς στην καταστροφική φωτιά.
Η πρωθυπουργός με μία προγραμματισμένη συνάντηση με τους επιζήσαντες της πυρκαγιάς, καθώς και με εθελοντές και εκπροσώπους των τοπικών αρχών, επιδιώκει να κατευνάσει τον δημόσιο θυμό.
Η May δέχτηκε κριτική επειδή απέφυγε να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής όταν επισκέφθηκε την Πέμπτη (15/6) τον τόπο της τραγωδίας και μάλιστα έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες και συνθήματα όπως «Ντροπή σου», όταν επέστρεψε εκεί την Παρασκευή (16/6).
Ταυτόχρονα με την αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία, η πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ δήλωσε ότι θα διατεθούν πέντε εκατομμύρια λίρες στους πληγέντες και ότι όσοι έχασαν τα σπίτια τους θα έχουν εγκατασταθεί σε νέα εντός τριών εβδομάδων.
Περίπου 600 άνθρωποι κατοικούσαν στο κτίριο των 24 ορόφων και 120 διαμερισμάτων, ενώ σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης 70 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης