Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Το Brexit πρέπει να επικεντρωθεί στην προστασία των θέσεων εργασίας και της οικονομίας

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Το Brexit πρέπει να επικεντρωθεί στην προστασία των θέσεων εργασίας και της οικονομίας
Έχουμε θέσει τις γενικές αρχές από τις οποίες θα ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις και θα διαπραγματευτούμε με καλή πίστη, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών
Να υπάρξει ένα «ρεαλιστικό» Brexit, επικεντρωμένο στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και της οικονομίας, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Philip Hammond, σηματοδοτώντας μια μετεκλογική μεταστροφή από την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Theresa May.
Με τις συνομιλίες για το «διαζύγιο μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεκινούν τη Δευτέρα, ο Hammond δήλωσε σήμερα (16/6/2017) από το Λουξεμβούργο ότι συμφωνεί με «την πλειοψηφία των ανθρώπων στη Βρετανία» που θέλουν στις διαπραγματεύσεις να δοθεί προτεραιότητα στην οικονομική ασφάλεια.
Αυτό σηματοδοτεί μια αλλαγή κλίματος σε σχέση με την προεκλογική περίοδο, όταν το ενδιαφέρον επικεντρωνόταν στην προσπάθεια να κερδηθεί από την Ε.Ε. η κυριαρχία επί της μετανάστευσης, της νομοθεσίας και του προϋπολογισμού, προτείνοντας τώρα μια πιο ήπια προσέγγιση προς το Brexit.
«Έχουμε θέσει τις γενικές αρχές από τις οποίες θα ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις και θα διαπραγματευτούμε με καλή πίστη, αλλά είναι μια διαπραγμάτευση και αναγνωρίζουμε ότι θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων και θα το προωθήσουμε με πνεύμα γνήσιας συνεργασίας», δήλωσε ο Hammond.
Ο Hammond σημείωσε ακόμη ότι η May είχε σκιαγραφήσει την «επιθυμητή της έκβαση» για το Brexit νωρίτερα φέτος.
Ωστόσο, δήλωσε στους συναδέλφους της στη Βουλή τη Δευτέρα ότι δέχτηκε ότι υπάρχει ένα ευρύ φάσμα απόψεων για το Brexit εντός το κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης