Τελευταία Νέα
Διεθνή

ING: Δύσκολο η Bank of England να αυξήσει τα επιτόκια πριν το πέρας των συνομιλιών για το Brexit

ING: Δύσκολο η Bank of England να αυξήσει τα επιτόκια πριν το πέρας των συνομιλιών για το Brexit
Η ολλανδική τράπεζα αναμένει η ανάπτυξη στη Μεγάλη Βρεατνία να διαμορφωθεί στο 1,5% το 2017
Η Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England, BoE) δύσκολα θα συσφίξει τη νομισματικής της πολιτικής πριν το τέλος των συνομιλιών για το Brexit (σσ: Μάρτιος 2019), επισημαίνει σε ανάλυσή της η ING, σημειώνοντας πως τα παραπάνω έρχονται σε αντίθεση με τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού (στο 2,9% τον Μάιο) στο Ηνωμένο Βασίλειο, που έχουν ξεπεράσει τον στόχο 2% της BoE.
Η ολλανδική τράπεζα αναμένει η ανάπτυξη στη Μεγάλη Βρεατνία να διαμορφωθεί στο 1,5% το 2017, ελέω πολιτικής αβεβαιότητας από το εκλογικό αποτέλεσμα και των διαπραγματεύσεων για το Brexit, ενώ αποτιμά ως αρνητικό στοιχείο την αναιμική αύξηση των μισθών.
Ενδεικτικά, τον Απρίλιο οι μισθοί στο νησί αυξήθηκαν κατά 1,7% σε ετήσια βάση, πολύ πιο χαμηλά από το 2,6% - 2,7% που παρατηρήθηκε τους τελευταίους μήνες του 2016.
Χθες η Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα, στο –ιστορικά χαμηλό– 0,25%, τα επιτόκια, ωστόσο τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου εμφανίστηκαν διχασμένα.
Η απόφαση για αμετάβλητα επιτόκια ελήφθη με πλειοψηφία 5-3, ενώ είναι η πρώτη φορά που η Τράπεζα της Αγγλίας έφτασε τόσο κοντά σε αύξηση, από τον Μάιο του 2011.

Οι επιδόσεις του πληθωρισμού (σε ετήσια βάση):



Οι πιθανότητα για αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου 2017: 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης